Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku 100 gündür kayıp: ‘Hiçbir şey gizli kalmasın’

Gülistan Doku 100 gündür kayıp: ‘Hiçbir şey gizli kalmasın’

HABER MERKEZİ – Dersim’de 100 gündür kayıp olan Gülistan Doku için açıklama yapan Dersim Araştırmaları Merkezi, “Doku’nun kaybına sessiz kalınması, tek bir resmi kurumdan açıklama yapılmaması, süreç hakkında bilgi verilmemesinin akıllara farklı düşünceler getiriyor” dedi ve soruşturmanın şeffaf yürütülmesini istedi.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp.

Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü çevresindeki arama çalışmaları sürüyor, ancak Gülistan’a ait herhangi bir ize rastlanmış değil ve ekipler bundan sonra da rastlamayacaklarını aileye aktardı.

Ayrıca Gülistan’ın en son birlikte görüldüğü ve şüpheli olarak görülen Zainal Abarov’un polis üvey babası Engin Yüce, Dersim’den taşındı.

Dersim Araştırmaları Merkezi, kendisinden 100 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun akıbetine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “tüm Dersim’in evladı” olduğu belirtilen Doku’nun başına ne geldiğinin bir an önce belirlenmesi, yetkililerin yapılan aramalar ve yürütülen soruşturmanın seyrine dair ayrıntılı bilgi paylaşması gerektiği ifade edildi.

“Doku’nun kaybına sessiz kalınması, tek bir resmi kurumdan açıklama yapılmaması, süreç hakkında bilgi verilmemesinin akıllara farklı düşünceler getiriyor. Olan her ne ise, bir kentin içerisinde olmuştur. Son görüldüğü yer, nerelere gittiği ortadadır. Dipsiz bir okyanusta arama yapılmamaktadır nihayetinde.
Buna rağmen Gülistan’ın akıbetine dair tek bir açıklama yapılmadığı gibi, Gülüstan’ın kaybedilmesindeki şüphelilerin ellerini, kollarını sallayarak kentten ayrılmasının ise ne hukuksal açıdan ne de vicdani yönden anlaşılır bir yanı bulunmadığını belirtmek isteriz. Biz Dersimliler olarak Doku ailesinin yanında olduğumuzu belirtiyor ve bu soruşturmaya dair hiçbir şeyin gizli kalmamasını istiyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tahliye olacak tutuklulardan bin liraya varan sevk ücreti talebi
Sonraki Haber
İnfaz düzenlemesi: İstihbaratçıya tutukluyu cezaevinden alıp sorgulama yetkisi