Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku 96 gündür kayıp: İntihar iddiası maddi olgularla örtüşmüyor

Gülistan Doku 96 gündür kayıp: İntihar iddiası maddi olgularla örtüşmüyor

HABER MERKEZİ – Dersim’de 96 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun ailesinin avukatı, kadının intihar ettiğine dair bir izlenim oluşturulmak istendiğini belirterek, bu iddianın soruşturmanın maddi olgularıyla örtüşmediğini söyledi.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp.

Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü çevresindeki arama çalışmaları sürüyor, ancak Gülistan’a ait herhangi bir ize rastlanmış değil ve ekipler bundan sonra da rastlamayacaklarını aileye aktardı.

Gülistan’ın en son birlikte görüldüğü ve şüpheli olarak görülen Zainal Abarov’un polis üvey babası Engin Yüce ise 7 Mart’ta evini taşımak istedi.

Olayı duyan Doku ailesi tepki göstererek engel oldu. Fakat gece polis eşliğinde aile, eşyalarını alarak Dersim’den ayrıldı.

‘İntihar iddiaları maddi olgularla örtüşmüyor’

Diğer yandan basında yer alan Gülistan’ın intihar ettiğine yönelik haberlere ilişkin Doku ailesinin avukatı Ali Çimen’den açıklama geldi.

Soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Çimen, bu iddianın dosyadaki maddi olgularla örtüşmediğini ifade etti.

“Tüm bu anlatımlar ışığında dosyada şüpheli Zaynal Abakarov ve ailesi yönünden soruşturmanın devam ediyor. Devam ediyor olması soruşturma dosyasında taleplerimizin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından henüz kabul edilmiş olması ve dosyanın bu erken aşamasında Müvekkilin intihar ettiğine dair yanlış bir algıya neden olacağı açık olan bu bir kısım haberlerin soruşturma dosyasında maddi olgularıyla örtüşmediği gibi müvekkil Gülistan Doku’nun ailesinde derin bir üzüntüye neden olmuştur.”

Gülistan’ın arkadaşlarının tüm aramalarına rağmen kendisine ulaşamayınca Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerini hatırlatan Çimen, şüpheli Abarakov ile yaptıkları Whatsapp görüşmelerini de delil olarak sunduklarını kaydetti.

“Emniyette ifadesi alınan müvekkil Gülistan’ın üniversiten arkadaşının (D.İ.) ifadesine her nasılsa ‘Beni yalnız bırakmayın kendimi kötü hissediyorum ben kendimi Munzur’a atmaya gidiyorum ‘ yazılmıştır. Gülistan’ın arkadaşı, savcılığa giderek kendisinin böyle bir beyanı olmadığını açıkça belirtmiştir.”

Gülistan Doku’nun da arandığı bölgede başka bir kadının cansız bedeni bulundu




Önceki Haber
'Çocuklar aç' diyen Roman kadına 'Geber' diyen bakanlık yetkilisi görevden alındı
Sonraki Haber
İbrahim Gökçek ve Mustafa Koçak 10 aya yakındır ölüm orucunda