Ana SayfaGüncelHDP milletvekiline Meclis’teki konuşması nedeniyle ceza

HDP milletvekiline Meclis’teki konuşması nedeniyle ceza

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Mensur Işık’a, sarf ettiği “silahlı Kürt muhalefeti” sözleri nedeniyle maaş ve ödeneklerinde kesinti cezası verildi.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’a, Meclis Genel Kurulu’nda 13 Şubat 2020 tarihinde yapılan bir oturumda “silahlı Kürt muhalefeti” ifadesini kullandığı gerekçesiyle ceza verildi.

MA’dan Berivan Altan’ın haberine göre Işık’a, “halkı veya devlet kuvvetlerini yahut kamu organ, kuruluş ve görevlilerini kanun dışı hareketlere, ayaklanmaya veya Anayasa hükümlerini bozmaya teşvik veya tahrik etmek” gerekçesiyle, geçici olarak bir birleşim çıkarma cezası verildi.

Ayrıca 15 Nisan ile 14 Temmuz arasında alacağı ödenek ve yol giderlerinden de 16 bin 65 lira kesildi.

Işık’ın sarf ettiği “silahlı Kürt muhalefeti” sözleri ise Meclis tutanaklarından çıkarıldı.

Eğer HDP’li vekil bu sözleri başka bir platformda dile getirirse “yasama sorumsuzluğu” olarak değerlendirilmeyecek ve böylelikle yargı yolu açılacak.

Cezaya ilişkin konuşan HDP’li Işık, “Meclis’in 100. kuruluş yıl dönümünde böyle bir ceza kabul edilemez. Bu ceza ile birlikte Kurucu Meclis’in ruhu ve felsefesi inkar ediliyor” dedi.

Meclis’in cezalandırma yöntemiyle dizayn edilmeye çalışıldığını söyleyen Işık, tutuklu siyasetçilere dikkat çekerek, mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

İlk ceza Baydemir’e verilmişti

Meclis’te ilk kez HDP’li Osman Baydemir’e, 16 Ocak 2018 tarihinde bütçe görüşmeleri sırasında “Kürdistan” ifadesini kullandığı için Genel Kurulu’ndan iki gün çıkarma cezası verilerek, maaşından 12 bin TL kesinti yapılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
BM: Salgında popülizm ve otoriter yönetimler arttı
Sonraki Haber
'Corona' günlerinde erkek şiddetine karşı 'Kadınlar Konuşuyor'