Ana SayfaGüncelHDP’li Sancar: Yasak hukuka aykırı, İçişleri Bakanı istifa etmeli

HDP’li Sancar: Yasak hukuka aykırı, İçişleri Bakanı istifa etmeli

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ilan edilen sokağa çıkma yasağının hukuka aykırı olduğunu belirterek, “İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Hatasının sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir. İstifa etmiyorsa, mutlaka görevden alınmalıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı kapsamında Corona virüsü salgını ve güncel gelişmelere ilişkin sosyal medya üzerinden canlı olarak açıklamalarda bulundu.

Hükümetin salgına karşı aldığı tedbirlerin yetersiz olduğunu savunan Sancar, “Bütün tedbirleri en ince ayrıntısına kadar hesaplamak zorunda olan iktidarın kendisidir. Sosyal mesafe ve izolasyon için Bilim Kurulu, uzmanların ve uzman kuruluşların önerileri dikkate alınmalıdır. Ancak bunlar yapılırken, hukuka, sosyal destek gereklerine uyulmalıdır” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından 31 il için ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağının hukuka aykırı olduğunu belirten Sancar, şunları söyledi:

“İçişleri Bakanı genelgesiyle yasak ilan edilmesi Anayasa’da yok. Bu yetki İçişleri Bakanı’nın değil, böyle bir karar alamaz. Anayasa açıktır, kanunlar açıktır. İktidar bu kararla Anayasa’yı çiğnemiştir. Hukuku hiçe saymıştır. Bu iktidar insana değer vermiyor, hukuku takmıyor. O nedenle salgın giderek büyüyen bir tehdit haline geliyor.”

‘İçişleri Bakanı istifa etmelidir’

Sancar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili yaptığı açıklamalara değinerek, “Bakan yaptığının doğru olduğunu söylüyor. Sonuçları ön göremediğini söylüyor. Yüzbinlerce insanını hayatını tehlikeye atan büyük bir aymazlıktır” dedi ve istifa çağrısı yaptı.

“İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Hatasının sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir. İstifa etmiyorsa, mutlaka görevden alınmalıdır. İktidar süreci yönetemiyor. Gerekli tedbirleri de alamıyor. Bu bir anlayış meselesidir. Politikalarınızın merkezine insan ve toplumu koysaydınız, bunların hiç birini yapmazdınız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den Paskalya Bayramı kutlaması: Eşitlik için mücadeleye devam
Sonraki Haber
‘Corona’ günlerinde cezaevleri: 'Koğuşlara giden doktorun virüs testi pozitif çıktı'