Ana SayfaGüncelHelin Bölek için yapılmak istenen cenaze törenine izin verilmedi

Helin Bölek için yapılmak istenen cenaze törenine izin verilmedi

HABER MERKEZİ – Ölüm orucu eylemi sırasında yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in cenazesi, zorla Feriköy Mezarlığı’na getirilirken, cenaze törenine katılmak isteyenlere ise izin verilmedi.

Açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek, dün eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirdi.

Bölek için bugün yapılmak istenen cenaze törenine ise polis izin vermedi.

Helin Bölek’in Sarıyer Armutlu Mahallesi’ndeki ‘Direniş Evi’nde bulunan cenazesi, sabah erken saatlerde Okmeydanı Cemevi’ne getirilmek üzere yola çıkarıldı.

Ancak cenaze aracının önünü kesen polisler, cenazeyi zorla Feriköy Mezarlığı’na getirdi.

Cenaze aracı ile ona eşlik eden tek bir aracı mezarlığa alan polisler, cenazenin defnedilmesini istedi. Aile ise cenazelerini yıkamadıklarını bu nedenle Okmeydanı Cemevi’ne götürüp yıkadıktan sonra defin edeceklerini söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre ailenin talebini kabul etmeyen polis, cenazenin defin edilmesini söyledi. Bunun üzerine aile cenazeyi yıkamadan mezarlığa götürmek zorunda kalarak defin işlemini gerçekleştirdi.

Fotoğraf: MA

Feriköy Mezarlığı’nın tüm kapılarını kapatan polisler ise cenaze törenine katılmak için mezarlığa gelenlere izin vermedi.

Bunun üzerine yürüyüşe geçenlere müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

Grup Yorum üyelerinden Bölek, açlık grevini 213’üncü gününde ölüm orucuna dönüştürmüştü.

Ölüm orucundaki bir diğer Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’le beraber talepleri şunlardı: Konser yasaklarının sonlandırılması, İçişleri Bakanlığı tarafından gösterildikleri ‘arananlar listesi’nden çıkarılmaları ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi.

Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren ve 24 Şubat’ta tahliye edilen Gökçek’in eylemi ise 292’nci gününde devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Britanya İşçi Partisi'nin yeni lideri Keir Starmer
Sonraki Haber
IMF ve Dünya Bankası'ndan 28 ülkeye 'Corona' desteği