Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan Vakıfbank’a: İBB’ye bağışlanan o 900 bin lirayı derhal gönderin

İmamoğlu’ndan Vakıfbank’a: İBB’ye bağışlanan o 900 bin lirayı derhal gönderin

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Corona virüsüne karşı dayanışma kampanyası için açılan hesaba bloke koyan Vakıfbank’a “O 900 bin lirayı derhal gönderin. O ne sizin ne de belediyenin parası. Onlar, ihtiyaç sahibi insanların parası. Bu vebalin altında kalmayın” diye seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerce başlatılan yardım kampanyaları hakkında işlem yapması ve belediyenin kampanyası için açılan Vakıfbank hesabındaki duruma dair açıklama yaptı.

Bakanlık genelgesiyle durdurulan dayanışma kampanyasında 1,5 günde biriken paranın toplam 6 milyon 529 bin lira olduğunu söyleyen İmamoğlu, açılan hesaplardan birinin Vakıfbank’ta olduğunu ve bankanın hesapta biriken 900 bin liraya alelacele bloke koyduğunu söyledi.

Bankaya seslenen İmamoğlu, “Bir devlet bankası olan Vakıfbank’ın yönetimine sesleniyorum; bu milletin gözünden düşmek istemiyorsanız, ihtiyaç sahibi İstanbulluların ahını almak istemiyorsanız, 2 bin 100 kişinin gönülden ve güvenerek İBB’ye bağışladığı o 900 bin lirayı derhal gönderin. O ne sizin ne de belediyenin parası. Onlar, ihtiyaç sahibi insanların parası. Bu vebalin altında kalmayın” dedi.

Ne oldu?

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Corona virüsüne karşı “Milli Dayanışma Kampanyası” adı altında bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurmuştu.

Bu duyurunun akabinde İçişleri Bakanlığı yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerce, yetkili makamlardan izin alınmaksızın başlatılan yardım kampanyaları hakkında işlem yapılacağını bildirmişti.

Çok geçmeden de salgından olumsuz etkilenenlere yönelik olarak yardım kampanyası başlatan belediyelerin yardım topladığı hesaplar içlerindeki paralarla beraber bloke edilmişti.

Bloke edilen hesaplar arasında CHP yönetiminde bulunan İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerininkiler de bulunuyor.

Bu durumun sorulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kampanya içinde kampanyaya gerek yok. Belediyeler devlet içinde devlet olmaya çalışmamalı” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yerli halklar risk altında: Amazon’da ilk yerel 'Corona' vakası tespit edildi
Sonraki Haber
Muş’ta üç HDP’li meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı