Ana SayfaDünyaİsrail’de koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşma

İsrail’de koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşma

HABER MERKEZİ – Başbakan Netanyahu’nun partisi Likud ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz, koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre ilk 18 ay Netanyahu, ikinci 18 ay da Gantz Başbakan olacak.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı.

Gantz’ın başında bulunduğu oluşumla Netanyahu’nun liderliğini yaptığı Likud, ‘Acil birlik hükümeti’ konusunda anlaşırken ilk 18 ayda Netanyahu başbakan olacak ve Gantz yardımcılığını üstlenecek daha sonra ikili arasında görev değişimi yapılacak.

Netanyahu’nun başbakan olduğu süreçte Gantz Savunma Bakanlığı, Mavi-Beyaz’lı Gabi Ashkenazi ise Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturacak.

Üç seçim yapıldı

İsrail’de bir yılı aşkın süredir devam eden koalisyon krizine çözüm bulmak için ikisi geçen yıl olmak üzere son on iki ayda üç erken seçim yapılmıştı.

En son 2 Mart’ta yapılan seçimde Netanyahu’nun partisi 120 sandalyeli meclise 36 milletvekili göndererek yarışı önde tamamlarken, Mavi-Beyaz İttifakı ise 33 sandalyeyle ikinci olmuştu.

Gantz, 26 Mart’ta lideri olduğu Mavi-Beyaz İttifakı’nı dağıtmak uğruna Meclis Başkanlığı’na aday olmuş ve Netanyahu’nun partisi Likud’un başını çektiği sağ blokun desteği ile bu makama seçilmişti.

Bu kararın ardından Mavi-Beyaz’ın ortaklarından Yeş Atid ve Telem Partisi, İttifak’tan ayrılırken Gantz, Netanyahu ile koalisyon görüşmelerine başlamıştı.

173 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan İsrail’de 13 bin 654 kişi Corona virüsü pozitif olarak kaydedildi.

Covid 19 nedeniyle 173 kişi hayatını kaybetti.

150 kişinin de yoğun bakımda kritik durumda olduğu bildiriliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kanada'da silahlı saldırı: 16 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Tarihi düşüş: ABD'de petrolün fiyatı ilk defa eksiye düştü