Ana SayfaGüncelİstanbul, Ankara ve İzmir’de ‘Corona’ dağılım haritaları

İstanbul, Ankara ve İzmir’de ‘Corona’ dağılım haritaları

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Koca’nın paylaştığı Corona virüsü vakaları dağılımını gösteren haritaların İstanbul, Ankara ve İzmir’de virüsün ne oranda yayıldığını gözler önüne serdi.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 7 Nisan itibariyle Türkiye genelinde toplam Corona virüsü testi sayısı 228 bin 868’e, vaka sayısı ise 34 bin 109’a ulaştı.

76 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı, böylece Türkiye’de can kayıpları 725’e yükseldi.

Yine bakanlığın verilerine göre şu ana kadar hastalardan bin 582’si iyileşirken, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise bin 474.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu verileri açıkladığı dünkü Bilim Kurulu’nun ardından düzenlediği basın toplantısında büyükşehirlerdeki Corona virüsü dağılımını gösteren haritaları da paylaştı.

Koca, “Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla” ifadelerini kullanmıştı.

Aşağıda Koca’nın paylaştığı İstanbul, Ankara ve İzmir’deki vaka dağılımlarına ilişkin haritaları göreceksiniz.

Haritada; kırmızı noktalar durumu kritik olanları, mavi noktalar durumu orta olanları, mor noktalar evde izlenen vakaları, yeşil noktalar ise Covid-19 taşıyıcısı ama semptomu olmayanları simgeliyor.

Sağlık Bakanı’nın bu haritaların yanı sıra Covid-19 tanısı konulanlar ile virüs kaynaklı ölenlerin yaş aralıklarına ilişkin grafikler de paylaştı.


Canlı Blog | Vaka sayısı 1.5 milyona yaklaşan salgında son durum


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Salgın süresince erkek şiddeti arttı, devlet kadınlara 'sosyal mesafeli'"
Sonraki Haber
Kulp'taki patlamada beş kişi yaşamını yitirdi