Ana SayfaGüncelİstanbul Modern 200’ü aşkın fotoğraf çalışmasını erişime açtı

İstanbul Modern 200’ü aşkın fotoğraf çalışmasını erişime açtı

HABER MERKEZİ – İstanbul Modern Sanat Müzesi, Fotoğraf Koleksiyonu’nda yer alan 200’ün üzerinde çalışmayı erişime açtı. Bu çalışmalarda Boris Mikhailov’dan Ara Güler’e, Lütfi Özkök’ten Yıldız Moran’a, Nuri Bilge Ceylan’dan Othmar Pferschy’e kadar birçok fotoğraf sanatçısının yapıtlarıyla karşılaşmak mümkün.

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Corona virüsü salgını nedeniyle evlerimizde kalıp fiziksel mesafenin arttırılmasının önerildiği bu günlerde Fotoğraf Koleksiyonu’nda yer alan 200’ün üzerinde çalışmayı erişime açtı.

Koleksiyonda Selahattin Giz, Ara Güler, Lütfi Özkök, Yıldız Moran, Nuri Bilge Ceylan, Murat Germen, Manuel Çıtak, İzzet Keribar, Gündüz Kayra, Şahin Kaygun, Sabit Kalfagil, Othmar Pferschy, Boris Mikhailov gibi pek çok fotoğraf sanatçısının yapıtları var.

Orhan Yayla, Akşama giriş, Kırıklık Yaylası, Trabzon

İstanbul Modern aynı zamanda;

  • Karaköy’deki son koleksiyon sergisi “Sanatçı ve Zamanı”nın üç boyutlu sanal turunu,
  • Türkiye sinemasının 100. yılını kutlamak için gerçekleştirilen “Yüzyıllık Aşk” sergisinin dijital arşivini, müzenin küratörleri tarafından yapıt ve sanatçı bilgilerinin aktarıldığı farklı videoları,
  • “Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” sergisinin üretim süreci ile küratör anlatımlı sergi turu, müzenin YouTube kanalından ve internet sitesinden yayınladı.

“Lütfi Özkök: Portreler” adlı fotoğraf sergisinde Özkök’ün torunu Anna Juhlin’in yönetmenliğini yaptığı Poeten i Elefanthuset (Fil Gibi Evdeki Şair) adlı belgesel,adlı belgesel de, yine dijital platformlar üzerinden erişime açtı.


Ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cadı Üçlemesi’nin ilk halkası olan '13+' erişime açıldı
Sonraki Haber
İnfaz düzenlemesinin görüşmeleri bugün devam edecek