Ana SayfaÇalışma Yaşamıİstanbul’daki işçi mahallelerinde virüs daha hızlı yayılıyor

İstanbul’daki işçi mahallelerinde virüs daha hızlı yayılıyor

HABER MERKEZİ – İstanbul’da salgının yoğun olduğu ilçeler işçi mahallelerinin bulunduğu semtler: Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa, Esenyurt. Uzmanlar, buralardaki dar gelirli çalışanların kendini izole edemediğine dikkat çekerken, bunun salgının yayılımına etki ettiğini belirtiyor. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Bu nedenle çok acil ve temel ihtiyaçlar üreten yerlerin dışında İstanbul’da sayının azaltılarak çalışılması lazım” diyor.

İstanbul’da Corona virüsünün en yoğun olduğu ilçeler Bağcılar, Esenler ve Bayrampaşa.

Yani salgın, ağırlıklı olarak işçi mahallelerinin bulunduğu semtlerde daha yaygın.

Milliyet’ten Gökhan Kam’a konuşan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Kutbettin Demir, “Burada daha dar gelirli, çalışan, kendini izole edemeyen, beyaz yakalı olmayan insanlar oturuyor” diyor ve bunun bu yayılımdaki etkisine dikkat çekiyor.

Bu insanların hem kalabalık ve hijyenin zor olduğu ailelerde yaşadıklarını hem de çalışmak zorunda olduklarını belirten Demir, vaka sayılarının yüksekliğini bu gerekçeyle açıklıyor.

Esenyurt’ta da durumun farksız olduğunu belirten Demir, 20-65 arası çalışan kesime ciddi bir kolaylık getirilmediğine dikkat çekti.

Beyaz yakalılar kısmi ya da evden çalışmaya geçse de diğer işçi kesimleri için aynı durumun söz konusu olmadığını belirten Demir, bunun salgın üzerindeki etkisine değindi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip de “Fabrikalarda ya da çeşitli iş yerlerinde çalışan insanların olduğu yerler buralar” diyor.

Bu semtlerin bir arada yaşamanın yoğun olduğu yerler olduğunu söyleyen Prof. Saip, “Bu bölgelerde insanlar yaşlısıyla da bir arada yaşıyor” diyor ve buralardaki nüfus yoğunluğuna dikkat çekiyor.

Virüsü çalışmak zorunda kalan nüfusun yaygınlaştırdığını vurgulayan Prof. Saip, “Bu nedenle çok acil ve temel ihtiyaçlar üreten yerlerin dışında İstanbul’da sayının azaltılarak çalışılması lazım. Diğer bölgelerde ise hareketliliğin kısıtlanmasında büyük yarar var. Nüfus yoğunluğu arttıkça virüsün bulaşma olasılığı da artıyor” diye ekliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mızraklı hakkında bir dava daha: Katıldığı taziye ve attığı tweet "suç" sayıldı
Sonraki Haber
Roberto Esposito: İlk başta politik mahkûmlar serbest bırakılmalı