Ana SayfaGüncelKadın Müdürlüğü’ne erkek atanmıştı: Batman’da kayyum geri adım attı

Kadın Müdürlüğü’ne erkek atanmıştı: Batman’da kayyum geri adım attı

HABER MERKEZİ – Kayyum atanan Batman Belediyesi’nde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne erkek atanması kararı gelen tepkiler üzerine değiştirildi.

23 Mart’ta Batman Belediyesi’ne kayyum atamasının ardından Hevi Kadın Atölyesi ve Selis Kadın Danışma Merkezi’nin de bünyesinde bulunduğu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne erkek müdür atanmıştı.

Kadın Müdürlüğü’ne erkek müdürün atanması tepkilere yol açmış ve konu HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması amacıyla Meclise taşınmıştı.

Belediyeden yapılan açıklamada müdürlüğe önceki kayyum döneminde işe alınan Aslı Tan Konaç’ın müdür olarak atandığı duyuruldu.

“Belediyemiz Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğüne, Belediyemizde 2017 yılından bu yana görev yapan Aslı Tan Konaç müdür olarak atandı.Belediye Başkan Vekilimiz Hulusi Şahin, Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Muharrem Tural’ın yerine Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Ekonomist Aslı Tan Konaç’ın atamasını gerçekleştirdi.10 Nisan 2020 tarihinde ataması gerçekleşen Aslı Tan Konaç, 2017 yılından bu yana Batman Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapıyordu.”

Batman’da kayyum Kadın Müdürlüğü’ne bir erkeği atadı




Önceki Haber
130 kadın örgütünden imza kampanyası: Corona'da kadınlar birlikte güçlü
Sonraki Haber
Canlı Blog | Salgında son durum: Türkiye ve dünyada neler oluyor?