Ana SayfaManşetKadınlar için acil yardım ve destek hatları

Kadınlar için acil yardım ve destek hatları

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, karantina sürecinde artan erkek şiddeti dolayısıyla kadınlar için acil yardım ve destek hatlarını bir video ile duyurdu.

Karantina sürecinde kadına yönelik şiddettin artığına dair dünyanın farklı yerlerinden bilgiler gelirken, konuya ilişkin olarak Sosyo Politik Saha Araştırması Merkezi Türkiye’de yaşayan bin 873 kadınla yürüttüğü araştırmanın bulgularını paylaşmıştı.

Bu bulgulara göre, kadınların beyanı esasında, karantina öncesine kıyasla karantina sürecinde kadına yönelik şiddet yüzde 27,8 oranında arttı.

Araştırmaya göre, ‘Acil Yardım ve İhbar Hatlarından’ haberdarlık oranı yüksek olmasına rağmen şiddete maruz kalan kadınların yüzde 98,5’i, yani neredeyse tamamı herhangi bir ihbarda bulunmadıklarını beyan etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre de Türkiye’de ilk Corona virüsü vakasının tespit edildiği tarih olan 11 Mart ile 31 Mart arasında 21 kadın öldürüldü.

“Şiddet ya da şiddet tehlikesi altındaki her kadının yanında olmaya devam edeceğiz” diyen platform, YouTube’da yayınladığı bir video ile şiddete karşı sessiz kalınmamasını istedi.

Videoda, acil hatların ve platformun destek hattının numaraları da paylaşıldı:

“Şiddet gören veya şiddet tehdidi altındaki kadınlar, şiddete tanık olanlar 155 Polis, 156 Jandarma, 183 Bakanlık hatlarını arayıp acil yardım talebinde bulunabilirler. 02129124243 numaralı destek hattımızı arayarak veya 05050041198 WhatsApp hattımız ile bizlere ulaşabilirler.”


Araştırma: Kadına şiddette karantina sürecinde yüzde 28’lik artış var


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP, Kozluk Belediyesi eşbaşkanının istifasını istedi: Halkına sırtını döndü
Sonraki Haber
11 gündür yoğun bakımdaydı: Hasta tutuklu yeniden cezaevine götürüldü