Ana SayfaCezaevleriKadir Şeker’e Covid-19 tanısı konuldu, tahliye edilmedi

Kadir Şeker’e Covid-19 tanısı konuldu, tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – Covid-19 şüphesiyle hastaneye kaldırılan Kadir Şeker’in test sonucu pozitif çıktı. Kadına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isterken öldürdüğü için tutuklu yargılanan Şeker, bu nedenle ilk duruşmasına katılamadı. Mahkemeden de Şeker’in tutukluluk halinin devamı kararı çıktı.

Konya’da Özgür Duran isimli erkek, 5 Şubat’ta birlikte olduğu kadını parkta darp ederken, Kadir Şeker tarafından engellenmek istenmişti.

Bu esnada çıkan arbedede kendini korumak isterken Duran’ın ölümüne sebep olan ancak ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Şeker, bugün ilk kez hakim karşısına çıkacaktı.

Ancak 20 yaşındaki Şeker, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

DHA’nın aktardığı habere göre Şeker’in ağabeyi Fatih Hidayet Şeker, kardeşinin sabah saatlerinde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Ağabey Şeker, “Cezaevinde pozitif bir kişi ile temasta bulunduğu için şüphe üzerine test yapılmak için hastaneye gönderildi. Kardeşimin can güvenliğinin olduğu bir durumda tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. İyileştiği durumda bile tekrar cezaevine döndüğünde yine aynı kişilerle temasta bulunacak. Şu an test sonucu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Test sonucu pozitif çıktı

Kaldırıldığı hastanede Corona virüsü testi yapılan Şeker’e Covid-19 tanısı konulduğu aktarıldı.

Şeker’in, sağlık durumu iyi olduğu için taburcu edildiği ve karantinaya alınacağı belirtildi.

Tahliye yok

Diğer yandan Kadir Şeker, bugünkü duruşmaya tutuklu bulunduğu Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS yöntemiyle katılması beklenirken hastaneye kaldırıldığı için katılamadı.

Şeker’in katılamadığı duruşmada, mahkeme heyeti ise tutukluluğun devamına karar verdi.

İddianameden

Şeker hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan iddianame düzenlenmişti.

İddianamede, yargılamanın müebbet hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise ‘tahrik’ indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edilmişti. Ayrıca ‘Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları’ kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.




Önceki Haber
Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı
Sonraki Haber
Demirtaş’tan HDP'nin “Kardeş Aile Kampanyası”na destek çağrısı