Ana SayfaGüncelKalp rahatsızlığı olan Mızraklı’nın tahliye talebi reddedildi

Kalp rahatsızlığı olan Mızraklı’nın tahliye talebi reddedildi

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak tutuklanan ve kronik kalp hastalığı olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı Selçuk Mızraklı’nın Corona virüsü nedeniyle tahliye edilmesi talebi reddedildi.

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan, ardından da tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, 22 Ekim 2019’dan beri Kayseri 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde.

Mızraklı’nın avukatı Muhsin Bilal, müvekkilinin tahliyesi için Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Dilekçede cezaevlerine de sıçrayan Corona virüsün kronik kalp hastalığı bulunan müvekkili için hayati risk oluşturduğunu belirterek, Mızraklı’nın tahliye edilmesini istedi.

Talebi değerlendiren Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi,  verdikleri 9 yıl 4 ay 15 günlük cezayla dosyadan el çektiklerini ve dosyanın kanun yolu aşamasında olduğu için bu yöndeki taleplerin üst mahkemelere yapılması gerektiğini ifade etti.

Ancak yine de talebi değerlendiren mahkeme, Mızraklı’ya verilen ceza hükümleri gereğince özel tutuklama sebebinin varlığına dikkat çekerek, CMK 109/3 maddesinde sayılan adli kontrol tedbirlerinin hiçbirinin devam eden dava sürecinin selametini sağlayamayacağını ileri sürdü.

Adli kontrol tedbirlerinin uygulama olanağının olmadığını iddia eden mahkeme, “Atılı suçun nitelikleri itibariyle kesinleşmiş hükümle sübut bulması halinde kişi ve toplum için yaratılmış olacak tehlikenin büyüklüğüne göre kamu düzeninin korunması, suçla mücadelede gözetildiğinde verilecek tutukluluk halinin devam kararının ölçülü olacağı anlaşılmakla…” sağlık gerekçesinin tek başına tahliye gerekçesi olmayacağı gerekçesiyle tahliye talebini reddetti.

Ne olmuştu?

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde HDP’den aday olan Mızraklı, yüzde 62,93 ile 490 bin 507 oy alarak büyükşehir belediye başkanı olmuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mızraklı, 19 Ağustos 2019’da İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden alınmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 21 Ekim 2019 günü gözaltına alınmış, bir gün gözaltında tutulan Mızraklı, 22 Ekim’de çıkarıldığı mahkemede Hicran Berna Ayverdi isimli bir tanığın beyanları gerekçesiyle ‘örgüt üyesi olmak’, ‘örgüt propagandası yapmak’ iddialarıyla tutuklanmıştı.

Mızraklı, “örgüt üyeliği”nden bir itirafçının iddiaları üzerinden tutuklanmıştı.

2016’da Nusaybin’de güvenlik güçlerine teslim olan Bermal kod adlı örgüt üyesi Mart 2019’daki beyanında, Mızraklı’nın özel bir hastanede genel cerrah olarak görev yaptığı dönemde, yaralı bir örgüt mensubunu ameliyat ederek güvenlik görevlilerine bildirmeksizin ertesi gün taburcu ettiğini iddia etmişti.

Mızraklı ise ifadesinde örgüt mensubunu ameliyat ettiğine dair iddiaları reddetmiş ve itirafçının beyanlarını üçüncü şahısların ağzıyla verdiğini savunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sanatçı ve yazarlardan çağrı: 'İbrahim ve Mustafa’yı yaşatalım'
Sonraki Haber
Cenazenin PTT’yle gönderilmesi hakkında suç duyurusu