Ana SayfaCezaevleriKanser tedavisi gören tutuklu belediye eşbaşkanına tahliye yok

Kanser tedavisi gören tutuklu belediye eşbaşkanına tahliye yok

HABER MERKEZİ – Kolon kanseri tedavisi gören tutuklu belediye eşbaşkanı Mülkiye Esmez’e, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye çıkmadı.

Mardin’de, 15 Kasım 2019 tarihinde gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra yerine kayyum atanan Derik Belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Esmez tutuklu bulunduğu Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak Esmez’in avukatı Dıldar Ektiren savunma yaptı.

MA’da yer alan habere göre iddianameye değinen Ektiren, iddiaların tutuklama için yeterli olmadığını belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Esmez de “Ben kolon kanseri tedavisi görüyorum. Cezaevinde koşullar çok zor. Son olarak virüsle birlikte tedaviye devam etmem ve koğuşta kalmam da çok zorlaştı” dedi ve ekledi: “Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliye ve beraatimi talep ediyorum.”

Mahkeme ise “kuvvetli suç şüphesi” iddiasıyla Esmez’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 17 Haziran’a erteledi.




Önceki Haber
Teklif Meclis’te: İnfaz düzenlemesinin görüşmeleri öne çekildi
Sonraki Haber
TTB sağlık çalışanlarının korunması için gerekli donanımları açıkladı