Ana SayfaKültür-SanatKarınca’dan karantina günlerinde kısa film seçkisi

Karınca’dan karantina günlerinde kısa film seçkisi

HABER MERKEZİ – Corona virüsü salgını nedeniyle sinemaların kapalı olduğu, film festivallerin ertelendiği bu dönemde internet üzerinden ücretsiz olarak erişilebilen üç kısa filmi sizler için seçtik.

Lütfi

Cahit Kaya Demir’in yazıp yönettiği “Lütfi” adlı kısa filmin oyuncu kadrosunda Levend Öktem, Osman Sonant, Sevinç Erbulak ve Beyti Engin gibi isimler yer alıyor.

Filmin sinopsisi ise şöyle:

“12 yıl boyunca Azrail’i bekleyen Lütfi artık kendi işini kendi görmeye karar verir, ama bir türlü intihar etmeyi beceremez. Daha önce bir sebepten cinayet işlediğini öğrendiği kapıcısından, kendisini öldürmesini ister. Anlaşırlar. Anlaştıktan sonra artık başkasının elinden ölümü kesinleşen Lütfi hayata daha farklı bakmaya başlar. Fakat anlaşma anlaşmadır.”


Bir Avlu Bir Kent

Canan Altınbulak’ın kısa metraj belgesel filmi “Bir Avlu Bir Kent”, İzmir’in Mezarlıkbaşı semtinde tarihi bir yapı olan Akhisar Oteli’nin sakinlerini anlatır.

Kent yaşamının hareketli kalabalığına karşın tek kişilik odaların sessiz, sakin yaşamlarını izleriz.


Fotografkeş

Lütfü İrdem’in yazıp yönettiği “Fotografkeş” (Fotoğrafçı), bir fotoğrafçının fotoğraflarda kendini arama hikayesini konu alıyor.


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
31 kentte sokağa çıkma yasağı uygulanıyor
Sonraki Haber
Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı: Salgının yeni merkezi Afrika olabilir