Ana SayfaToplumsal CinsiyetKendisine sistematik şiddet uygulayan erkeğin marketini yakan kadın: Boyun eğmiyoruz

Kendisine sistematik şiddet uygulayan erkeğin marketini yakan kadın: Boyun eğmiyoruz

HABER MERKEZİ – Mersin’de evlilik teklifini reddettiği erkek tarafından sistematik olarak psikolojik olarak şiddete ve tehdide maruz bırakılan kadın, erkeğin marketini yaktı. Erkek şiddetine boyun eğmediğini dile getiren kadın, “Biz güçlü kadınları, kadına şiddetin karşısında, tüm kadın dayanışma birlikleri ve kadın hakları derneklerinin destekleri ile haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmeye davet ediyorum” dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 Mart 2020 tarihinde 24 yaşındaki bir kadın, iki yıldır kendisini tehdit eden erkeğin marketini ateşe verdi.

Evlilik tekliflerini reddettiği erkek tarafından sistematik olarak psikolojik şiddet ve tehdide maruz bırakılan kadın, olayın ardından gözaltına alındı.

Yerel basın ise olayı, “Terk edilen kız” veya “Aşk intikamı” şeklinde haberleştirdi.

Gözaltının ardından JinNews’e konuşan kadın, “Hakkımda çıkan haberlere açıklık getirmek istiyorum. Terk edilen kız veya aşk intikamı için marketi yakan kız değilim. Evlilik tekliflerini reddettiğim kişi tarafından yaklaşık 2 yıldır tehdit ve psikolojik baskı altında maddi manevi her türlü zarar gören kızım” dedi.

Kadın uzun süredir yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bu kişiyi hayatımda istemeyip sürekli reddettiğim için tehdit altında kaldım, bana ‘seni rezil edeceğim, seni öyle zan altında bırakacağım ki etrafında kimse kalmayacak’ diyerek aileme ve bana psikolojik baskı kurup zan altında bırakmaya çalıştı. Tehditleri ile taciz etmeye başladı.”

Ailesi ve yakın çevresinin de tehdit edildiğini belirten kadın, tüm hayatının sarsıldığını dile getirdi.

Erkek tarafından her gün rahatsız edildiğini belirten kadın, şikayette bulunduğunu ve koruma kararı aldırdığını söyledi.

Kadın, “16 Ocak 2020 tarihinde şahsa yönelik, oturduğum eve ve işyerimize 6 ay süreyle yaklaşamayacağına dair mahkemeden aldığım koruma kararını uzatarak, çağrı üzerine koruma ve tedbir kararı da aldım” dedi.

Defalarca silahlı saldırı düzenlemiş

Kadın, tüm koruma ve tedbir kararlarına rağmen erkeğin bu kararları çok kez ihlal edip, ev ve işyerine silahlı saldırıda bulunduğunu ifade etti.

“Canıma kast etme girişimlerinde bulundu. Benim ve yakınlarımın evine 3 defa silahlı saldırı düzenlendi, arabamız yakıldı, işyerimize silahlı saldırı düzenlendi. Bunlara rağmen hiçbir zaman boyun eğmeyip dimdik durdum ve görmezden geldim.
19 Mart gecesi önce erkek arkadaşımın evinin önünde 5-6 el ateş edilerek ailesine korku verilip, içeride amcam, abim ve kuzenlerimin olduğu işyerimize silahlı saldırı düzenlendi. Sabah bu haberi almamla birlikte öfkemi kontrol edemedim ve ardı ardına yaşadıklarımdan dolayı böyle bir olay gerçekleştirdim.”

Tüm kadınlara birlikte mücadele çağrısı

Kadınların boyun eğmediğini vurgulayan kadın, herkesi erkek şiddetine karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı.

“Biz kadınız ve dimdik ayakta durup boyun eğmediğimiz erkeklerin hastalıklı davranışlarının kurbanı olamayız. Biz güçlü kadınları, kadına şiddetin karşısında, tüm kadın dayanışma birlikleri ve kadın hakları derneklerinin destekleri ile haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmeye, hiçbir suçun cezasız kalmamasına, hiçbir cezanın indiriminin dahi olmaması adına hep birlikte mücadele etmeye davet ediyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevleri: Hilvan'da hijyen yok, bir sabun 50 lira
Sonraki Haber
Urfa'da erkek şiddeti: Sevgilisini darp edip, vurdu