Ana SayfaCezaevleriKonya’da 55 mahpusa Covid-19 tanısı konuldu

Konya’da 55 mahpusa Covid-19 tanısı konuldu

HABER MERKEZİ – Konya E Tipi Cezaevi’nde Covid-19 tanısı konulan 55 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırıldı. Tutukluların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Covid-19 testi pozitif çıkan 55 hükümlü ve tutuklu hastaneye sevk edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yaptığı yazılı açıklamada, “İlk kabullerde 14 gün kuralına hassasiyetle uyulmaktadır. Tutuklu ve hükümlülerin dışarıyla temasını kesmek amacıyla cezaevi personelimiz izole edilmiştir” dedi.

Cezaevi personeliyle hükümlü ve tutukluların sağlığını koruma konusunda büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Solmaz, şunları ifade etti:

“Alınan tüm tedbirlere rağmen Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir hükümlünün koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde filyasyon çalışması yapılmıştır.
“Bağlantılı koğuşlarda yapılan testlerde 55 hükümlü/tutuklunun Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastaneye sevkleri gerçekleştirilen 55 kişinin genel sağlık durumları iyidir.”

120 tutukluya Covid-19 tanısı konuldu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde salgın durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede “Dört ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Covid-19 tanısı konuldu, tamamı hastanelerde tedavi altında, sağlık durumları iyi” demişti.

Gül, 13 Nisan’da yaptığı açıklamada açık cezaevlerinde üç mahkumun salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

22 Nisan’da ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Cezaevi’nde 65 tutuklu ve hükümlünün Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Şeker’e de Covid-19 tanısı konulmuştu

Konya’da kadına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isterken öldürdüğü için tutuklu yargılanan Kadir Şeker’e de Covid-19 tanısı konulmuştu.

Bugün görülen ilk duruşmaya katılamayan Şeker’in tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.


Adalet Bakanı: Cezaevlerinde 120 mahpusa Covid-19 tanısı kondu

Kadir Şeker’e Covid-19 tanısı konuldu, tahliye edilmedi




Önceki Haber
20 büyük film festivalinden 'Biz Biriz: Küresel Bir Film Festivali'
Sonraki Haber
Afrin'de şiddetli patlama