Ana SayfaGüncelKulp’ta beş kişinin öldüğü patlama: Ne oldu, kim ne dedi, son durum ne?

Kulp’ta beş kişinin öldüğü patlama: Ne oldu, kim ne dedi, son durum ne?

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi’nde 8 Nisan’da meydana gelen patlamada, ormana ağaç kesmeye giden bir araçta bulunan beş kişi hayatını kaybetti. Peki, patlamanın ardından kim ne dedi? Giriş çıkışlara kapatılan mahallede operasyon sürerken, son durum ne? Haberimizde derledik.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi kırsalında ormanda ağaç kesmeye giden bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi.

8 Nisan’da yaşanan patlamada beş kişi yaşamını yitirdi.

Patlamada hayatını kaybeden Sedat Hazar, Burhan Tanrıkulu, Ahmet Erboğa, Alaattin Yıldız ve Hacı Akdeniz için 9 Nisan’da Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi ek bina önünde tören düzenlendi.

Törenin ardından beş kişinin cenazesi, cenaze araçlarına konularak Kulp ilçesine götürüldü ve burada defnedildi.

HDP’den kınama ve çağrı

Patlamanın ardından HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Yurttaşların hayatını kaybetmesine neden olan olayı kınıyoruz” denildi ve ailelere başsağlığı dilendi.

Açıklamada, “Toplumsal barışa, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz ve infaz yasasında eşitlik sağlanması için toplumun birçok kesiminin bir araya geldiği bir süreçte yaşanan saldırı birçok soru işaretini barındırmaktadır” denildi.

Salgın nedeni ile toplumsal dayanışmanın güçlü kılınması gerektiği belirtilirken, “olayın bir an önce aydınlatılması” istendi.

Soylu’dan “Bulunca lime lime edin” talimatı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada bölge komutanını arayıp failleri bulunca “Lime lime etme talimatı verdiğini” söyledi.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi, Soylu’nun, “Etkisiz hale getirilen teröristlerin fotoğraflarını pek paylaşmayız ama ibret olsun diye bunların resimlerini paylaşacağız” dediğini aktardı.

Askeri operasyon ve gözaltılar

Beş kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından Güleç Mahallesi giriş çıkışlara kapatıldı, bölgede askeri operasyon başlatıldı.

Bu operasyon hala devam ediyor.

Mezopotamya Ajansı, telefonlar çekmediği için mahalle sakinlerine ulaşılmadığını bildirirken, mahallede evlere düzenlenen baskınlarda birçok kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Operasyon kapsamında Diyarbakır, İzmir ve Kulp’ta bazı evlere baskınlar düzenlenirken, bu baskınlarda Kulp Belediyesi çalışanı Bünyamin, Ümran ve Abdulhakim Okut adlı kardeşlerin gözaltına alındığı öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana'da silahlı saldırıya uğrayan Aysel Akkurt yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
"İşten çıkarılması yasaklanan işçilere en az asgari ücret ödenmeli"