Ana SayfaGüncelKürt Dil ve Kültür Ağı’ndan sosyal medyada canlı yayınlar

Kürt Dil ve Kültür Ağı’ndan sosyal medyada canlı yayınlar

HABER MERKEZİ – Kürtçenin korunması ve geliştirilmesi için kurulan Kürt Dil ve Kültür Ağı, dijital medya üzerinden her hafta farklı konularda canlı yayınlar yapmaya başlıyor.

Kürtçenin korunması ve geliştirilmesi için kurulan Kürt Dil ve Kültür Ağı, dijital medya platformları üzerinden yayınlar yapacağını duyurdu.

Buna göre Diyarbakır’da yapılan çalıştayda belirlenen 18 tematik masada bulunanlar, sırayla farklı konularda canlı yayınlar yapacak.

Mezopotamya Ajansı’ndan Lezgin Akdeniz’in haberine göre ilk yayın, Instagram üzerinden Dr. Erdal Sipan ile tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgınına ilişkin gerçekleştirilecek.

Çalıştay sırasında sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanma kararı aldıklarını söyleyen Kürt Dil ve Kültür Ağı’nın sekreteryasında bulunan Bawer Berşev, Kürt halkının kendi diliyle bilgiye ulaşmayı arzuladıklarını söyledi.

Berşev, özellikle gençler arasında kullanımı hızlı bir yükseliş gösteren sosyal medyayı verimli kılmak istediklerini kaydetti.

Yayınlarını ilk olarak Instagram üzerinden gerçekleştireceklerini ve zaman içerisinde açmış oldukları YouTube kanallarını da aktif bir şekilde kullanmaya başlayacakları bilgisini veren Berşev, Kürtlerin kanala abone olmasını istedi.

Her hafta farklı gündemlerle iki yayın yapmayı planladıklarını aktaran Berşev, konuşmacıların da alanlarında uzman olan kişilerden oluşacağını kaydetti.

Berşev, tiyatro, sinema, edebiyat, dil, ekonomi, tarih ve Kürt yayıncılığının yaşadığı sorunların yanı sıra insanların gündeminde olan gelişmeler üzerinde de duracaklarını sözlerine ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Salgının getirdiği ekonomik durgunluk yüz binlerce çocuğun ölümüne neden olabilir
Sonraki Haber
Çakıcı’dan Bahçeli ve Erdoğan’a teşekkür mektubu