Ana SayfaToplumsal CinsiyetLGBTİ+’lar soruyor: Ben neredeyim?

LGBTİ+’lar soruyor: Ben neredeyim?

HABER MERKEZİ – 28’inci İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın teması belli oldu: “Ben Neredeyim?” Etkinlikler 22-28 Haziran arasında olacak. Öte yandan dünya genelindeki LGBTİ+ dernekleri salgın nedeniyle tarihin ilk çevrimiçi Onur Haftası’na hazırlanıyor.

28’inci İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın tarihleri ve teması belli oldu.

Onur Haftası’nın bu seneki teması “Ben Neredeyim?” olarak belirlenirken etkinlikler 22-28 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenecek.

Güvencesiz koşullarda yaşayan, salgınla birlikte beldesiz (parasız) kalan, heteroseksist aileleriyle salgın döneminde yaşamak zorunda kalan, sınırlarda daha güvenli ve özgür bir hayat özlemi duyan LGBTİ+’lar “Ben Neredeyim?” diye soracaklar.

Komitenin sosyal medyadan yaptığı çok dilli açıklamanın Türkçesi şöyle:

Öte yandan Corona virüsü salgını nedeniyle dünyanın her yerinde toplu organizasyonlar iptal edilirken, her yıl Haziran ayında gerçekleşen LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri ve yürüyüşlerinin de iptali söz konusu.

Avrupa ve ABD’de LGBTİ+ dernekleri Mayıs ve Haziran’da yapılacak tüm etkinlikleri ertelediklerini duyururken, bu sene tarihte ilk defa çevimiçi Global Onur Haftası etkiliğinin yapılmasına karar verildi.

Etkinlik tarihi 27 Haziran olarak belirlenirken, Global Pride’da internete erişim sağlayabilenler konser ve konferanslara katılabilecek.

Doğu Asya, Avustralya’da başlayacak olan yayın, Avrupa ve ardından ABD’de son bulacak.

Organizasyon sözcüleri, 24 saat sürmesi planlanan Global Pride yayın akışında müzikal performansların ve insan hakları aktivistlerinin konuşmalarının da yer alacağını belirtti.


Tarihin ilk çevrimiçi Onur Haftası yolda


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Siyasi tutuklular kapsam dışı: İnfaz düzenlemesi Meclis’ten geçti
Sonraki Haber
Covid-19’da yeni nörolojik semptomlar tartışması