Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası, faizi yüzde 9’un altına çekti

Merkez Bankası, faizi yüzde 9’un altına çekti

HABER MERKEZİ – Merkez Bankası, 100 baz puanlık indirim yaparak politika faizini yüzde 8,75’e çekti.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 100 baz puan düşürerek yüzde 9,75’ten yüzde 8,75’e indirilmesine karar verdi.

Beklentiler 25-50 baz puanlık bir indirimdi.

Kurul tarafından yapılan açıklamada, “Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyüme görünümündeki zayıflama derinleşmekte, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke merkez bankaları genişleyici yönde adımlar atmaya devam etmektedir. Salgın hastalığın sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkiler yakından takip edilmektedir” denildi.

Açıklamada, “Salgın hastalığa bağlı gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerinin sınırlandırılması açısından finansal piyasaların, kredi kanalının ve firmaların nakit akışının sağlıklı işleyişinin devamı büyük önem arz etmektedir” ifadeleri de kullanıldı.

Karar öncesi 6.97 lira civarında olan dolar kuru, faiz indiriminin ardından sert yükseldi ve 7 lira sınırına geldi. Euro/TL kuru da 7.60 seviyesinde işlem görüyor.




Önceki Haber
Emek örgütleri: 1 Mayıs 'Corona' nedeniyle sosyal medyada kutlanacak
Sonraki Haber
CHP’li belediye başkanı ve eşine silahlı saldırı soruşturmasına gizlilik kararı