Ana SayfaToplumsal CinsiyetMor Dayanışma’dan online özsavunma atölyesi

Mor Dayanışma’dan online özsavunma atölyesi

HABER MERKEZİ – Mor Dayanışma, Corona virüsü salgını sürecinde kadına yönelik artan erkek şiddetine karşı özsavunma atölyelerini online sürdürüyor.

Mor Dayanışma, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını döneminde kadına yönelik şiddete karşı özsavunma atölyelerini çevrimiçi olarak gerçekleştiriyor.

Mor Dayanışma’dan Yeşim Güzel, kadınların sadece fiziksel değil, duygusal ve toplumsal olarak da birçok şiddete maruz kaldıklarını dile getiriyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Zemo Ağgöz’e konuşan Güzel, salgın sürecinde kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğini belirterek, “Kadınlarla erkek şiddetine karşı özsavunma atölyelerinde buluşuyoruz. YouTube kanalımızda yayın yapıyoruz” dedi.

Güzel, “Özsavunmanın yanı sıra başka atölyelerimiz de oluyor. Neşe ve umut verici etkinlikler yapıyoruz. Yine kadınların en çok ihtiyaç duyduğunu bildiğimiz hukuksal, psikolojik ve sağlık alanlarında çalışma gruplarımızla danışmanlık desteği sağlamaya çalışıyoruz” bilgilerini paylaştı.

Tüm kadınları çevrimiçi ortamda atölyelere katılmaya davet eden Yeşim Güzel, son dönemlerde birçok kadının kendilerine ulaştıklarını, psikolojik ve hukuki destek verdiklerini ifade etti.

Atölyeler, Mor Dayanışma’nın YouTube hesabından takip edilebilir.


Araştırma: Kadına şiddette karantina sürecinde yüzde 28’lik artış var


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ÖHD'den 'cezaevlerinde Covid-19 salgını' raporu
Sonraki Haber
Altı ev işçisi kadın Corona virüsüne yakalandı