Ana SayfaGüncelNusaybin’de bir mahalle salgına karşı kendi önlemini kendisi alıyor

Nusaybin’de bir mahalle salgına karşı kendi önlemini kendisi alıyor

HABER MERKEZİ – Nusaybin’de bir kırsal mahallenin sakinleri salgına karşı kendi tedbirlerini kendileri alıyor. Mahalleyi kapatan yurttaşlar sosyal mesafeyi zorunlu hale getirirken, dışarıdan gelenleri karantinaya almış durumda. Onların tüm ihtiyaçları ise kolektif bir şekilde karşılanıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Eskihisar, Kürtçe adıyla Marîne kırsal mahallesi sakinleri, Corona virüsü salgınından korunmak amacıyla kendi tedbirlerini kendileri alıyor.

Yaklaşık 200 yurttaşın yaşadığı ve yaş ortalamasının 45’in üzerinde olduğu mahallenin giriş ve çıkışları salgına karşı mahallelilerce kapatılırken, mahalle adeta karantinaya alındı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ömer Akın’ın haberine göre, mahalle sakinleri temel ihtiyaç malzemelerini haftanın belirli günlerinde ilçe merkezine gönderilen gençler aracılığıyla sağlıyor.

Ailelerin hazırladığı listeye göre alışveriş yapan gençler, mahalleye döndüklerinde malzemeleri dağıtıyor.

Her gün dışarıda yürüyüşe çıkarak, sosyal mesafe kuralına dikkat eden yurttaşların aldıkları önlemler bununla da sınırlı değil.

Kolektif ruh

Yurttaşlar, iki hafta önce İstanbul’dan gelen bir aileyi salgın riskine karşı mahallenin taziye evinde karantinaya aldı.

Bunlardan 53 yaşındaki Katiba Ufak, temizlik ve hijyen konusunda hassas olduklarını dile getirirken, karantina süreci boyunca mahalle sakinleriyle temasa geçmediklerini söyledi.

Bu süreçte karantinaya alınan ailenin ihtiyaçları da mahalle sakinleri tarafından kolektif bir şekilde karşılandı.

Dün itibariyle karantina süreci biten ailenin hiçbir ferdinde, herhangi bir salgın belirtisine rastlanmadığı öğrenildi.

Fotoğraf: MA

Öte yandan ilçe merkezindeki hastanede çalışan bir sağlık emekçisinin, salgının yayılmasının ardından tedbir amaçlı mahalleye gitmeyi ertelediği ve kent merkezinde kiraladığı evde yaşamaya başladığı aktarıldı.

Ayrıca mahallede ev inşaatında çalışan işçiler de çalışmalarını durdu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Görsel turlardan e-kitaplara: NASA da arşivini erişime açtı
Sonraki Haber
HDP Sözcüsü: Diyarbakır'da adeta bir sıkıyönetim ilan edilmiş durumda