Ana SayfaCezaevleriÖlüm oruçları: Mustafa Koçak artık nefes alamıyor, konuşamıyor

Ölüm oruçları: Mustafa Koçak artık nefes alamıyor, konuşamıyor

HABER MERKEZİ – “Adil yargılanma” talebiyle tutuklu bulunduğu cezaevinde sürdürdüğü ölüm orucu eyleminin 296 gününde olan ve 29 kiloya düşen Mustafa Koçak ile görüşen ablası Ayşe Koçak,”Artık nefes alamıyor, konuşamıyor” diyerek “Mustafa’ya ses olun” çağrısında bulundu.

İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın 31 Mart 2015’te makam odasında öldürülmesine ilişkin yargılanan Mustafa Koçak, geçtiğimiz yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Koçak, söz konusu ceza sonrası “adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma” ve “işkencecilerin yargılanması” talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Şakran 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde sürdürdüğü açlık grevi eylemini 90’ıncı gününde ölüm orucuna çeviren Koçak’a 12 Mart’ta zorla müdahale edildiği bildirilmişti.

Ardından Kırıklar 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülen ve 29 kiloya düşen Koçak, ölüm orucunun 296’ıncı gününde.

“Mustafa’ya ses olun”

Koçak’ın Ablası Ayşe Koçak, sosyal medya üzerinden kardeşi Koçak ile yaptığı telefon görüşmesini dair video çekerek açıklamada bulundu.

Kardeşi Koçak’ın sağlık durumunun iyi olmadığını belirten abla Koçak, şunları söyledi:

“Koçak’la yaptığımız telefon görüşmesi tamamlanmadı maalesef. Kardeşim telefonda artık nefes alamadığını ve konuşamadığını söyledi.
“Tahmin edersiniz haftada iki gün 10 dakikalık sesini duyuyoruz. Artık onu da duyamıyoruz. Biz ailesi olarak cezaevini arıyoruz fakat bize ve avukatlarına bilgi vermeyeceklerini söylüyorlar.
“Mustafa bizim kardeşimiz ailemiz. Size bırakmayacağız. Onun orada sessizce ölmesini istiyorsunuz. Adalet Bakanlığına soruyorum. Mustafa’nın ölmesini mi bekliyorsunuz?  Dosyayı neden sonuçlandır mıyorsunuz? Sizin işiniz adaleti sağlamak değil mi? Kime hizmet ediyorsunuz?
“Adalete, hukuka ve insanlığa hizmet etmeniz gerekirken, yeter artık çekin pis ellerinizi kardeşimin, ailemin ve insanların üzerinden. İnsanları suçsuz yere yargılamaktan vazgeçin ve yeter artık Mustafa’ya ses olun.”

İbrahim Gökçek ölüm orucunun 311. gününde

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ölüm orucu eylemi bugün 311’inci gününde.

Gökçek, tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde, açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çevirmişti. Tahliye edildiği 24 Şubat’tan bu yana eylemini “dışarıda” devam ettiriyor.

Gökçek’in talebi konser yasaklarının sonlandırılması, İçişleri Bakanlığı tarafından gösterildikleri ‘arananlar listesi’nden çıkarılmaları ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi.

Helin Bölek yaşamını yitirdi

Açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek, 3 Nisan’da eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirmişti.

Bölek’in talepleri, hala ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Gökçek’le aynıydı.

Previous post
Osman Kavala’dan mektup: Gelinen noktada iyimserliğimi koruyabilmem mümkün değil
Next post
Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma