Ana SayfaKültür-SanatPera Film’den yeni online film seçkisi: ‘Seçilmiş Aileler’

Pera Film’den yeni online film seçkisi: ‘Seçilmiş Aileler’

HABER MERKEZİ – Pera Müzesi Film Programları, salgın nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarının sürdüğü bu günlerde sinemacı Tomer Heymann’ın altı filminden oluşan bir seçkiyi internet üzerinden gösterime sundu.

Pera Film, Corona virüsü salgını nedeniyle sinemaların kapalı olduğu, film festivallerin ertelendiği bu dönemde belgesel yapımcısı ve yönetmen Tomer Heymann’ın filmlerinden oluşan retrospektif niteliğindeki programı online olarak izleyici ile buluşturuyor.

“Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann” adlı program, yönetmenin altı filmine odaklanıyor ve içinde doğup büyüdüğümüz aile kavramını, seçtiğimiz aileleri ve bir aradalıktan doğan duyguları dürüst ve hassas bir yaklaşımla ele alan belgesellerden oluşuyor.

  • Bu Beni Biraz Korkutuyor, bir oyunculuk koçunu ve eğittiği “suçlu” çocukları odağına alırken, toplumsal cinsiyeti ve birbirini anlayabilmenin gücüne odaklanıyor.
  • Kağıt Bebekler, değişen küresel göç modellerini ve genişleyen aile kavramını İsrail’de yasadışı olarak yaşayan Filipinli trans seks işçilerinin bakış açısıyla işliyor.
  • Sevgilimi Ben Vurdum, Tomer Heymann’ın Andreas Merk’le tanışması üzerinden ilerleyen, kökler ve aşk üzerine samimi bir portre çiziyor.
  • Taçsız Kraliçe, aile, kayıp ve evsizliğin zihin haritalarını birleştiren dokunaklı bir film.
  • Mr. Gaga, çekimleri sekiz yıl süren, prova çekimleriyle şimdiye kadar hiç yayınlamamış geniş bir arşiv seçkisini ve nefes kesen dans sekanslarını harmanlayan bir yapıt.
  • Şimdi Kim Sevecek Beni?, iki farklı dünyada yolunu bulmaya çalışırken aynı zamanda gerçek benliğini korumak için çabalayan Saar Maoz’un yolculuğunu aktarıyor.

18 Nisan itibariyle çevrimiçi gösterime giren programa, 9 Mayıs’a dek Pera Sinema’nın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Tomer Heymann hakkında

1970 yılında İsrail’de doğan Tomer Heymann, geçtiğimiz yirmi yıl içerisinde pek çok belgesel film ve dizi yönetti.

İlk filmi “Bu Beni Biraz Korkutuyor” dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında gösterilen filmleri, saygın film festivallerinde ödüller kazandı.

İsrail’deki sinema okullarında ders veren Tomer Heymann, aynı zamanda halen devam eden birçok projeyle ilgileniyor.





Önceki Haber
Canlı Blog | Dünya ve Türkiye’den salgına dair güncel gelişmeler
Sonraki Haber
Kapitalizm, yeniden üretim ve karantina - Silvia Federici