Ana SayfaDünyaPutin, Rusya’da yeterli bireysel koruyucu olmadığını kabul etti

Putin, Rusya’da yeterli bireysel koruyucu olmadığını kabul etti

HABER MERKEZİ – Salgının hızla yayıldığı ve vaka sayısının 100 bine yaklaştığı Rusya’da Devlet Başkanı Putin, Corona virüsüyle mücadelenin ön saflarındaki sağlık çalışanlarının yeterli bireysel koruyucu donanıma sahip olmadığını kabul etti.

Rusya’da Corona virüsü vaka sayısı Çin ve İran’da görülen toplam vaka sayısını geçti.

Ülkede 28 Nisan itibariyle toplam vaka sayısının 93 bin 558’e ulaştığı açıklanmıştı. Yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19’dan öldüğü açıklananların toplam sayısı ise 867.

Salgının hızla yayıldığı Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin, salgınla mücadelenin ön saflarındaki sağlık çalışanlarının yeterli bireysel koruyucu donanıma sahip olmadığını kabul etti:

“Önceki zamanlarla kıyaslandığında çok daha fazla üretiyoruz, ama hala yetmiyor. Üretimdeki, ithalattaki artışa rağmen, her türlü malzeme eksik.”
Fotoğraf: Reuters

BBC Türkçe’nin haberine göre Putin, Rusya’nın şu anda günde 100 bin koruyucu giysi ürettiğini, Mart ayında bu sayının sadece 3 bin olduğunu söyledi. Aynı şekilde maske üretiminin de Nisan ayında on misli artırılarak günde 8,5 milyona çıkarıldığını kaydetti.

Putin, salgının Rusya’da halen en yüksek seviyesine erişmediğini söyledi ve herkesi dikkatli olmaya da çağırdı.

Ülkede salgının yayılmasını önlemeye yönelik sokağa çıkma sınırlamalarının son olarak 11 Mayıs’a kadar uzatıldığı açıklanmıştı.




Önceki Haber
Dünyada bir mikrop dolaşıyor
Sonraki Haber
BM: Karantina günlerinde istenmeyen gebeliklerde milyonlarca artış olacak