Ana SayfaDünyaSalgının getirdiği ekonomik durgunluk yüz binlerce çocuğun ölümüne neden olabilir

Salgının getirdiği ekonomik durgunluk yüz binlerce çocuğun ölümüne neden olabilir

HABER MERKEZİ – BM Genel Sekreteri Guterres, Corona virüsü nedeniyle çocukların yetersiz beslenme ve aile içi şiddete maruz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Küresel ekonomik durgunluğun hız kazanmasıyla 2020’de yüz binlerce çocuk ölümü daha yaşanabilir” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınının çocuklar üzerindeki etkilerine ilişkin hazırladıkları raporu açıkladı.

Dünya genelinde çocukların tamamına yakınının okula gidemediğini belirten Guterres, bazı okulların uzaktan eğitim sunduğunu ancak herkesin bu imkana sahip olmadığını söyledi.

Guterres, internetin pahalı ve yavaş olduğu ülkelerdeki çocukların da dezavantajlı konumda bulunduğunu vurguladı.

310 milyon öğrencinin günlük düzenli besin kaynağı için okul yemeklerine bel bağladığını ifade eden Guterres, Covid-19 salgınından önce bile birçok çocuğun kabul edilemeyecek oranda yetersiz beslenme ve büyüme geriliğiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

BM Genel Sekreteri, çocukların karantinada aynı zamanda aile içi şiddet, istismar ve şiddet tanığı olduğunu belirterek, kız çocuklarının okulu bırakma ve erken gebelik olasılıklarına karşı da uyarıda bulundu.

İnternette maruz kalınabilecek şiddet ve istismara da dikkat çeken Guterres, sosyal medya şirketlerinin çocukların korunması için özel bir sorumluluk taşıdığını kaydetti.

“23 ülkede kızamık aşıları durduruldu”

Salgın nedeniyle çocuk felci aşılarının askıya alındığını ve 23 ülkede kızamık aşılarının durdurulduğu bilgisini veren Guterres, hastanelere aşırı yük bindiği için çocukların sağlık sistemlerine erişiminin de azaldığını dile getirdi.

Guterres, “Küresel ekonomik durgunluğun hız kazanmasıyla 2020’de yüz binlerce çocuk ölümü daha yaşanabilir” dedi.

Rapora göre, geçen yıl aşırı yoksullukla karşı karşıya olan yaklaşık 386 milyon çocuğa salgınla beraber 42 ila 66 milyon yeni çocuğun daha eklenme riski bulunuyor.

UNICEF de uyarıda bulunmuştu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) de Covid-19 salgını nedeniyle kızamık aşısı kampanyalarının ertelenmesiyle ilgili uyarıda bulunmuştu.

24 ülkede kızamık aşısı kampanyalarının ertelendiğine dikkat çeken UNICEF, kampanyaların ertelenmesinin 117 milyon çocuğu etkileyebileceğini ifade etmişti.


UNICEF: Aşısı kampanyalarının ertelenmesi 117 milyon çocuğu etkileyebilir


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünya benzeri yaşam için uygun yeni bir gezegen keşfedildi
Sonraki Haber
Kürt Dil ve Kültür Ağı'ndan sosyal medyada canlı yayınlar