Ana SayfaGüncelSanatçı ve yazarlardan çağrı: ‘İbrahim ve Mustafa’yı yaşatalım’

Sanatçı ve yazarlardan çağrı: ‘İbrahim ve Mustafa’yı yaşatalım’

HABER MERKEZİ – Bir grup yazar, müzisyen, oyuncu ve sanatçı ölüm orucu eylemindeki İbrahim Gökçek ve Mustafa Koçak’ın taleplerini çektikleri videolarla dile getirdi: “İbrahim ve Mustafa’yı yaşatalım.”

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ölüm orucu eylemi 302. gününde.

Gökçek, tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde, açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çevirmişti. Tahliye edildiği 24 Şubat’tan bu yanaysa eylemini “dışarıda” devam ettiriyor.

Gökçek’in talebi konser yasaklarının sonlandırılması, İçişleri Bakanlığı tarafından gösterildikleri ‘arananlar listesi’nden çıkarılmaları ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi.

Mustafa Koçak’ın da “adil yargılanma” talebiyle tutuklu bulunduğu cezaevinde sürdürdüğü ölüm orucu eylemi 287. gününde.

İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın 31 Mart 2015’te makam odasında öldürülmesine ilişkin yargılanan Koçak, geçtiğimiz yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Koçak, söz konusu ceza sonrası “adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma” ve “işkencecilerin yargılanması” talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Sanatçılardan çağrı

Bir grup yazar, müzisyen, oyuncu ve sanatçı Gökçek ve Koçak’ın taleplerini dile getirdikleri videoları sosyal medya üzerinden paylaştı.

Videolarda “İbrahim ve Mustafa’yı yaşatalım” diye seslendi.

Çağrıda bulunan yazar, müzisyen, oyuncu ve sanatçılar şöyle:

Zülfi Livaneli, Ataol Berhamoğlu, Mazlum Çimen, Hüseyin Turan, Hilmi Yarıyıcı, Efkan Şeşen, Menderes Samancılar, Cahit Berkay, Levent Üzümcü, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan, Güvenç Dağüstün, Metin Kahraman, Salman, Barış Atay, İlkay Akkaya, Hasan Saltık, Bülent Emrah Parlak, Onur Akın, Güneş Duru, Hüsnü Arıkan, Özcan Şener, Sadık Gürbüz, Tolga Sağ, Cihan Keşkek.

Helin Bölek yaşamını yitirmişti

Açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek, 3 Nisan’da eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirmişti.

Bölek’in talepleri, hala ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Gökçek’le aynıydı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Galataport’tan seslendiler: Hasan’ın katili "çarklar dönecek" diyenlerdir
Sonraki Haber
Kalp rahatsızlığı olan Mızraklı'nın tahliye talebi reddedildi