Ana SayfaBilim ve TeknolojiŞantiyenin içinden: İşçiler salgında işte bu şartlarda çalıştırılıyor

Şantiyenin içinden: İşçiler salgında işte bu şartlarda çalıştırılıyor

HABER MERKEZİ – İnşaat-İş Sendikası, Torunlar GYO Hilton Otel şantiyesinin içinden bir işçinin kayda aldığı görüntüleri paylaştı. Videoda işçilerin salgın döneminde tedbirlere uyulmadan nasıl çalıştırıldığı net olarak görülüyor. Görüntüleri kayıt altına alan inşaat işçisi, “Corona virüsü diye bir şey yok, bizi yöneten, bizi çalıştıran insanların kendisi virüs” diyor.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki şantiyelerin durumunu raporlamıştı.

Raporda, işçilerin salgına karşı hiçbir önlem alınmadan çalıştırıldığı, tek odada onlarca işçinin kaldığı bilgisi aktarılmıştı.

Sendikaya ulaştırılan yeni görüntüler bu bilgileri teyit ediyor. Torunlar GYO Hilton Otel şantiyesinden bir işçinin kayda aldığı görüntülerde bunu görmek mümkün.

Videoda işçi, kaldıkları odalara giden koridorda yürürken, koridorun çöp yığınlarıyla dolu olduğu görülüyor. İşçi, “Gördüğünüz gibi, her taraf pislik içinde” diyor.

İnşaat işçisi, koğuşlarda 8-10 kişi kaldıklarını söylerken, kapı önlerindeki işçi tulumları ve onlarca ayakkabı bu dediğini doğruluyor.

“Hepimiz burada gurbetçiyiz, çoğumuz doğu illerinden geldik” diyen işçi, koridor ve lavaboların hijyenden yoksun halini gösterdikten sonra şunları söylüyor: “Burada insan yaşar mı? Maalesef bu pislik ve rezillik içerisinde bizleri yaşatıyorlar.”

İşçi, “Corona virüsü diye bir şey yok, bizi yöneten, bizi çalıştıran insanların kendisi virüs” diye de ekliyor.


Corona günlerinde inşaat işçilerinin hali ve şantiyelerin “kara kitabı”




Önceki Haber
Salgının etkileri Türkiye ekonomisinde belirginleşiyor
Sonraki Haber
24 Nisan: 'İnkar bir gün daha sürmesin, soykırım son bulsun'