Ana SayfaÇalışma YaşamıSendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin eylemi 514. gününde

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin eylemi 514. gününde

HABER MERKEZİ – Urfa’da TÜVTÜRK’ün araç muayene istasyonunda çalıştıkları sırada sendikalı oldukları için işten çıkarılan 37 kişinin işe dönme talebiyle başlattıkları eylem 514. gününde.

TÜVTÜRK’ün Urfa’daki taşeronluğunu yapan Polçak Araç Muayene İstasyonu bünyesinde çalışan 37 işçi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye olduktan sonra 2018’in Kasım ayında işten çıkarılmıştı.

İşçilere işten çıkarma gerekçesi olarak ise işveren ve işçi arasında imzalanan iş sözleşmesinin 29’uncu maddesi (Yüz kızartıcı suçlar) gösterilmişti.

Mahkeme, işçilerin başvurusu üzerine şimdiye kadar sekiz işçiyi haklı bularak işe iade kararı verdi. Ancak, dosyaları istinaf mahkemesine taşıyan işveren, sekiz işçiyi halen işe geri almadı.

İşçilerin istasyon önünde başlattıkları eylem ise bugün 514. gününde sürüyor.

Mezpotamya Ajansı’na konuşan eylemdeki işçilerden Murat İlgen, hem Corona virüsü salgını hem de işverene karşı mücadele etmeye devam ettiklerini ifade etti.

Hükümetin işten çıkarmaları yasaklayacak düzenlemeyi Meclis gündemine almasından sonra bile bir işçinin işten çıkarıldığını aktaran İlgen, şunları söyledi:

“Arkadaşımızı yeni doğan bir çocuğu olmasına rağmen, mağdur etmek için işten çıkardılar. Biz buradan yetkililerin bu durumu görmesini istiyoruz. Direnişimiz hakkımızı alıncaya kadar devam edecektir. Talebimiz işten çıkarılan arkadaşlarımızın işlerine geri alınması ve sendikal haklarımızın kabul edilmesidir. İçerdeki arkadaşlar için en ufak bir önlem yok. Bu çalışma yeni virüsün yayılmasının en yoğun olacağı yerlerden biri. Ve burada şu an 22 arkadaşımız çalışmakta. Hepsi risk altında çalıştırılıyorlar.”



Önceki Haber
Hatay açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
“Talepleri kabul edilsin, bir daha ölüm yaşanmasın”