Ana SayfaGüncelSidar Uygurlar cinayeti: Katil 46 gündür bulunamadı, aile adalet bekliyor

Sidar Uygurlar cinayeti: Katil 46 gündür bulunamadı, aile adalet bekliyor

HABER MERKEZİ – 23 yaşındaki Sidar Uygurlar, 12 Mart’ta Urfa’nın Siverek ilçesinde ‘bir aracı solladığı için’ öldürüldü. O günden beri kayıplara karışan katil hala bulunamadı. Buna karşı kampanya başlatan aile, adalet bekliyor. Abla Derya Uygurlar, “Sidar sizin evladınız olsaydı ne yapardınız? Yine böyle susup oturur muydunuz?” diye soruyor.

Urfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Sidar Uygurlar, 12 Mart günü bir aracı solladığı için öldürüldü.

Ailenin aktardığına göre, Uygurlar’ı vuran kişinin olduğu araç ve şahıs kameralara yansıyan görüntülerde görülüyor. Ancak cinayetin üzerinden 46 gün geçmesine rağmen araç terk edilmiş halde bulunsa da fail ortada yok.

Abla Uygurlar anlatıyor: 12 Mart’ta ne oldu?

Kamera kayıtları ve tanık anlatımlarına dikkat çeken abla Derya Uygurlar, her şeyin ‘gün gibi ortada’ olduğunu söylüyor.

12 Mart günü yaşananları anlatan Uygurlar, aracın sürücüsü olduğunu belirttiği isme işaret ediyor:

“Sidar, iki arkadaşıyla birlikte 12 Mart’ta arabayla Siverek Seyfioğlu Caddesi’nden geçerken başka bir arabayı solluyor. Sidar ve arkadaşları yola devam ediyor ancak diğer araçtaki Yılmaz Geyik takibini sürdürüyor.

“Seyfioğlu Caddesi’nde tenha bir yer bulunca aracını Sidar’ın kullandığı aracın önüne kırıyor. Aracının içinden silahla çıkıyor, Sidar‘a ‘Sen kimsin ki beni solluyorsun, havan kime!’ diyerek saldırmaya başlıyor.

“Sidar saldırı sırasında yaşına hürmeten özür dileyip araca biniyor. ‘Abi özür diledik, bırak gidelim yolumuza’ diyor. Ancak saldırgan silahın kabzasıyla saldırmaya devam ediyor. Sidar aracın şoför koltuğunda bacaklarıyla kendini korumaya çalışıyor ve saldırgan sonunda silahını Sidar’a doğrultarak kafasına bir el ateş ediyor.

“Sidar’ı vurduktan sonra diğerlerine de silah doğrultuyor ancak silah tutukluk yaptığı için ateşlenmiyor. Bunun üzerine saldırıya uğrayan kişilerden biri hemen araçtan uzaklaşırken, diğeri de saldırganın elinden kurtularak koşmaya başlıyor.”

“Şüphelerimiz ve soru işaretlerimiz artıyor”

Saldırı sonucu kardeşinin yaşamını yitirdiğini, saldırganınsa beraberindeki bir kişiyle beraber üzerinden 46 gün geçmesine rağmen bulunamadığını söyleyen abla Uygurlar, failin bir buçuk aydır kayıp olmasına tepkili.

“Olay anı, öncesi ve sonrası saniye saniye kamera kayıtlarında mevcut. Katilin eşkâli, arabası, plakası; olay tüm açıklığıyla ve Sidar’ın iki görgü tanığı arkadaşının ifadeleriyle doğrulanmaktadır” diyor.

Polisin tanık ifadelerini aldığını, kendileriyle konuşup, “Bulmaya çalışıyoruz” dediğini söyleyen Uygurlar, “Ama olaydan beş gün sonra saldırganın aracını bile ağabeyim Sinan Uygurlar buldu. Sonra polislere haber veriyor. Beş gün içerisinde plakasına kadar her şeyi belli olan bir araç Siverek gibi ufak bir yerde bulunamaz mı?” diye soruyor.

Fotoğraf: DHA

“Şüphelerimiz ve soru işaretlerimiz artıyor” diye devam eden abla Uygurlar, ‘saldırganı birilerinin koruduğu’ söylentilerine dikkat çekiyor.

Polisin kendilerine, “Yıllardır rahatsız bir adam, uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor” dediğini söyleyen Uygurlar, “Hatta evinin kale gibi korunduğunu dahi söylediler. Kimin evi kale gibi korunur?” diyor.

Kampanya sonrası tehdit mesajları

Aile, katilin bulunamaması üzerine sosyal medyada bir kampanya başlatmış. Bu kampanya devam ediyor. Ancak abla Uygurlar kampanyayla beraber tehdit mesajları aldıklarını anlatıyor.

Buna karşın aile, sosyal medyada başlattıkları kampanyaya destek bekliyor: “46 gündür adalet için uğraşıyoruz. Sidar kardeşimiz öldü, evet ama adaletin bir an önce yerine gelmesini istiyoruz. Ve başka Sidarların artık Siverek’te öldürülmesini istemiyoruz.”

“Sessiz kalmayın” çağrısı

“Katili barındırmayın, göz yummayın” diye seslenen abla Uygurlar, kardeşi ölse de başkalarının ölmemesi için mücadele ettiklerini vurguluyor.

Uygurlar, “Siverek halkı susmaya devam ederse o katil bir gün dönüp dolaşıp sizin de evladınızın canına kıyacaktır” diyor.

Susmayacaklarını ve katil er ya da geç yargılanana dek mücadele edeceklerini belirten Uygurlar; siyasetçi, sanatçı ve gazetecilere ise şöyle sesleniyor:

“Kardeşim adaletin sağlanmadığı her gün bir kez daha öldürüldü. Siverek’te susan, göz yuman halk yüzünden bir kez daha öldürüldü. Katili koruyan kollayanlar için bir kez daha öldürüldü. Cinayete ‘Kaderdir, elden bir şey gelmez’ denildiği için bir kez daha öldürüldü. Siyasetçi, sanatçı ve gazetecilerin sessizliğiyle bir kez daha öldürüldü.

“Tüm siyasetçi, sanatçı ve gazetecilere şunu hatırlatmak istiyorum: Sidar sizin evladınız olsaydı ne yapardınız? Yine böyle susup oturur muydunuz?

“Kardeşim Sidar Uygurlar’ın katili bir kişi iken bin kişi oldu. Vicdan, vicdan ve vicdan diyorum!”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Canlı Blog | Covid-19 salgını: Türkiye ve dünyada son durum
Sonraki Haber
Lusin Dink imzalı 'Saroyan Ülkesi' erişime açıldı