Ana SayfaÇalışma YaşamıŞişli Etfal Hastanesi’nde yedi sağlık çalışanı işten çıkarıldı, 40’ı ise ücretsiz izne gönderildi

Şişli Etfal Hastanesi’nde yedi sağlık çalışanı işten çıkarıldı, 40’ı ise ücretsiz izne gönderildi

HABER MERKEZİ – Dev Sağlık-İş, İstanbul’da bulunan Şişli Etfal Hastanesi’nde yedi sağlık çalışanının işten çıkarıldığını, 40’ının ise ücretsiz izne gönderildiğini açıkladı.

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 32 bin sağlık çalışanı alınacak sözünün hatırlatıldığı açıklamada, kamu hastanesi olan Şişli Etfal Hastanesi’nde görüntüleme merkezinde çalışan çoğunluğu sendikalarına üye olan yedi sağlık çalışanının ihale bittiği gerekçesiyle işten çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, hastanenin MR, Tomografi birimlerinde çalışan sendika üyelerinin de bulunduğu 40’a yakın taşeron işçinin ise ücretsiz izne çıkarıldığı da aktarıldı.

Sağlık meslek örgütleri olarak yıllardır sağlık hizmetinin piyasalaştığını ifade ettiklerini, bu durumun ise bunun bir örneği olduğu belirtilen açıklamada sağlık çalışanlarının sözleşmelerinin bitmesinin bile beklenmediğinin dikkat çekilerek, “Hastane yönetimi ile yapılan görüşmelerde ise şu anda yoğun olan birimlerde çalışmaya hazır olduklarını da açık bir şekilde ifade eden sağlık işçilerine verilen yanıt işten atmak oldu” ifadelerine yer verildi.

Hastanenin “Hasta yok” diye ultrason bölümünü kapattığı ifadelerine yer verilen açıklamanın sonunda, Sağlık Bakanlığı’na, “Bu yanlıştan derhal dönülmeli ve işten atılan sağlık çalışanları işlerine başlatılmalıdır” çağrısında bulunuldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kastamonu'da İlhan Pelenk komşusu Gülten Temir'i öldürdü
Sonraki Haber
CHP'nin teklifini reddeden AKP-MHP'den 'Sağlıkta Şiddet Yasası' teklifi