Ana SayfaGüncelSokağa çıkmaları yasak: “65 yaş üstündekiler şu anki vakaların az bir kısmını oluşturuyor”

Sokağa çıkmaları yasak: “65 yaş üstündekiler şu anki vakaların az bir kısmını oluşturuyor”

HABER MERKEZİ – Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, “Şu anki vakalarda 65 yaş üstündekiler çok az bir kısmını oluşturuyor, neden? 65 yaşın üstündekiler evlerinde kalıyorlar çünkü. Bu çok çok önemli bir veri” dedi. Bilim Kurulu üyesinin açıklaması, sokağa çıkma yasağının vakalar üzerindeki belirleyiciliğini gösteriyor.

21 Mart’tan bu yana sokağa çıkması yasak olan 65 yaş üstü yurttaşlarda Corona virüsü vaka sayısı görülme oranının düştüğü bildirildi.

Açıklama Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer’den geldi.

DHA’nın haberine göre, Prof. Tezer, “Şu anki vakalarda 65 yaş üstündekiler çok az bir kısmını oluşturuyor, neden? 65 yaşın üstündekiler evlerinde kalıyorlar çünkü. Bu çok çok önemli bir veri” dedi.

Bilim Kurulu üyesi, “Siz kurallara uyarsanız az etkilenirsiniz, kurallara uymazsanız etkileneceğiz ortada” diye ekledi.

Resmi rakamlara göre Türkiye’de toplam vaka sayısı 20 Nisan itibariyle 90 bin 980. Bugüne dek 2 bin 140 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan günlük bilgilendirmede vaka ve ölüm oranlarındaki yaş aralığına dair bir bilgi verilmiyor. Ancak ilk haftalarda yapılan açıklamalarda ölüm oranının 65 yaş ve üstünde yoğunlukta olduğu belirtiliyordu.

Sokağa çıkma yasağında yaş sınırı uygulaması

Bilim Kurulu’nun yasak uygulanan yaş sınırı ile mevcut hastaların yaş oranı arasındaki bağlantıya dikkat çeken açıklaması, sokağa çıkma yasağının vakalar üzerindeki belirleyiciliğini gösteriyor.

Türkiye’de şu anda 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük olanlar ve kimi kronik rahatsızlığı bulunanlar için daimi bir sokağa çıkma yasağı var. 20 yaş altındakiler için de Nisan başında sokağa çıkma yasağı getirildi.

Ancak diğer yaş grupları için daimi bir yasak uygulaması yok.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Binlerce ürüne ek gümrük vergisi
Sonraki Haber
CHP: Harmandalı GGM’de Covid-19 şüphesiyle tedavi edilen kaç mülteci var?