Ana SayfaGüncelSur Belediyesi Eşbaşkanı Özdemir hakkında tahliye kararı

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Özdemir hakkında tahliye kararı

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak yerine kayyum atanan ve tutuklanan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada tahliye edildi.

Diyarbakır’da 20 Aralık 2019’da gözaltına alınmalarının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınıp yerlerine kayyum atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir 23 Aralık’ta tutuklanmıştı.

Özdemir hakkında “örgüt üyesi olmak”, “örgüt propagandası yapmak”, “nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşınması bulundurulması” ve “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme” iddiasıyla Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Özdemir’in tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldığı duruşmada, avukatları Şilan Çelik ve Mehmet Öner hazır bulundu.

Mahkemenin tutukluluğa ilişkin yaptığı değerlendirmede, Özdemir’in tutuklulukta geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

Mahkeme, duruşmayı 7 Temmuz’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DİSK: Dört üyemiz yaşamını yitirdi, en az 257'sinin Covid-19 testi pozitif
Sonraki Haber
İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı genelgesi