Ana SayfaGüncelSuriyeli genç “dur” ihtarına uymadı diye öldürüldü, vuran polis tutuklandı

Suriyeli genç “dur” ihtarına uymadı diye öldürüldü, vuran polis tutuklandı

HABER MERKEZİ – Adana Seyhan’da “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla Suriyeli Ali El Hemdan vurularak öldürüldü. El Hemdan’ı vuran polis tutuklandı.Suriyeli gencin sokağa çıkma yasağı sürecinde çalıştırıldığı ve 20 yaş altı olduğu için ceza yememek adına polisten kaçtığı belirtiliyor.

Adana’nın Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde, dün saat 12.00 sıralarında uygulama noktasında ‘dur’ ikazına uymadığı iddia edilen 19 yaşındaki Ali El Hemdan isimli Suriyeli genç polis tarafından öldürüldü.

Valilik, Hemdan’ın “uyarı ateşi açılması esnasında kazaen yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini” belirtti.

Ancak sosyal medyada paylaşılan ve olaya ait olduğu belirtilen görüntülerde gencin kalbinden vurulmuş olduğu görülüyor.

Öte yandan Suriyeli gencin sokağa çıkma yasağı sürecinde çalıştırıldığı ve 20 yaş altı olduğu için ceza yememek adına polisten kaçtığı belirtiliyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da görüntüleri Twitter üzerinden paylaşarak, “Bu görüntülerle ilgili acil bir açıklama ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Açığa alındı, sonra tutuklandı

Suriyeli gencin ölümünün ardından onu vuran polisin açığa alındığı bildirildi.

Adana Valiliği, “İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

El Hemdan’ı öldüren polis sonra da ifade işlemleri ardından Adana Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadesi ardından Adana Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan polis, El Hemdan’ı öldürmek suçlamasıyla tutuklandı.

Mahkemenin olayın görgü tanığı Hasan Hacı Ahmed’in ifadesini ise almadığı öğrenildi.

Yedi yıl önce yaşanan savaş nedeniyle Suriye’nin Halep kentinden Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan El Hemdan’ın 3 metre mesafeden 1 el ateşle öldürüldüğü belirtildi.




Önceki Haber
Salgınla mücadele edilirken Afrika'da sıtmadan ölümler artacak
Sonraki Haber
"Datça'nın kalbi" Alavara'da yapılaşmanın önü açılıyor