Ana SayfaCezaevleriTahliye olacak tutuklulardan bin liraya varan sevk ücreti talebi

Tahliye olacak tutuklulardan bin liraya varan sevk ücreti talebi

HABER MERKEZİ – İnfaz düzenlemesiyle tahliye olacak tutuklulardan fahiş sevk ücretleri talep edildiği öğrenildi. Hakkında tahliye kararı verilen ve Siirt’ten Hakkari’ye gidecek bir tutukludan bin lira talep edildi. Tutuklular ve tutuklu yakınları tepkili.

Corona virüsü nedeni ile mecliste infaz yasası görüşmelerine devam edilirken bir yandan da cezaevlerinde kapsam içine alınan tutuklu ve hükümlülerin tahliyeleri için hazırlıklar yapıldığı öğrenildi.

Tahliyelerin cezaevi müdürlüklerince tutulacak araçlar ile yapılacağı belirtiliyor. Ancak araçlar için alınacak ücretlerin yüksekliği tartışma konusu. Bu nedenle tutuklular ve tutuklu yakınları tepkili.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Siirt Açık İnfaz Kurumu’ndan tahliyeleri durumunda tutukluların evlerine tutulacak araçlar ile sevk edileceği belirtildi.

Koğuşlar ile idare bölümüne asılan duyuru yazılarında ücretlendirmeler de belirlendi.

Tutuklular, aileleri aracılığıyla bu ücretlendirmeleri iletirken, basında çıkması durumunda tahliyelerinin engellenebileceği kaygısıyla tutuklular isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Ajans’ın elde ettiği bilgiye göre “tarife” şöyle: Batman’a gideceklerden 100 TL, Diyarbakır’a 200 TL, Şırnak 200 TL, Mardin 200 TL, İstanbul 800 TL, Trabzon 500 TL, Mersin 450, Bingöl 340, Hakkari bin TL ücretlendirme talep edildi.

Yapılan ücretlendirmenin tutulacak minibüs, otobüs ve sayıya göre değişebileceği de belirtildi.


İnfaz düzenlemesinde tartışmalı üç maddede değişiklik

Düşman ceza hukuku ve infaz uygulamaları – Rengin Ergül


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Düşman ceza hukuku ve infaz uygulamaları – Rengin Ergül
Sonraki Haber
Gülistan Doku 100 gündür kayıp: 'Hiçbir şey gizli kalmasın'