Ana SayfaManşetTarihin ilk çevrimiçi Onur Haftası yolda

Tarihin ilk çevrimiçi Onur Haftası yolda

HABER MERKEZİ – Corona virüsü dolayısıyla tarihin ilk çevrimiçi Onur Haftası için hazırlıklar başladı. 27 Haziran Cumartesi günü dünyanın ilk Global Pride’ı yapılacak.

Her yıl Haziran ayında düzenlenen Onur Haftası etkinliklerinin Corona virüsü nedeniyle “dışarıda” düzenlenememe durumu söz konusu.

Bu nedenle pek çok Onur Haftası etkinliğinin ya iptal edildiği ya da ertelendiği haberleri geliyor.

Son olarak Avrupa Pride Organizatörleri Birliği (EPOA) ve Attitude dergisi yayınladıkları bir liste ile birçok organizasyonun iptal edildiğini duyurdu.

Ayrıca bu sene ilk defa düzenlenmesi planlanan ve Britanya’da yaşayan Müslüman LGBTİ+’ların görünürlük mücadelesinin bir kazanımı olan London Muslim Pride Imaan Fest’in de ertelendiği açıklandı.

Ancak bu salgın engeline karşı InterPride ve EPOA’nı girişimleriyle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, İsveç, Birleşik Krallık, Güney Afrika, Asya, Latin Amerika ve Okyanusya’dan Onur Haftası organizasyonları birlikte çalışarak Global Pride 2020’yi duyurdular.

Bantmag’den Işıl Saykan’ın haberine göre, Global Pride, tarihin ilk çevrimiçi yapılacak Onur Haftası etkinliği olacak.

Global Pride’da internete erişim sağlayabilenler konser ve konferanslara katılabilecek.

Öte yandan Global Pride 2020, etkinlik önerilerine açık olduğunu da duyurdu. Buradaki formu doldurarak etkinlik önerilerinde bulunmak mümkün.

“Pride, Covıd-19’a yenilmeyecek!” diyen Global Pride organizasyonundan haberdar olmak isteyenler Facebook etkinliğini de şuradan takip edebilirler.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Online Kürtçe dersler başlıyor
Sonraki Haber
Nükleer etkisi: Çernobil'de orman yangını 34 yıl sonra radyasyon seviyesini artırdı