Ana SayfaGüncelTTB: Covid-19 salgınını durduracak, sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracağız

TTB: Covid-19 salgınını durduracak, sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracağız

HABER MERKEZİ – TTB, Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü vesiylesiyle yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara değinerek, “Covid-19 salgınını durduracak, sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracağız” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’ne dair yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü olarak ilan edilen 17 Nisan 2012, çalıştığı hastanede hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü.

Türkiye’de sağlık ortamında yaşanan şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiği ifade edilen açıklamada, bunun gündeme geldiği bir dönemde dünya ve Türkiye’nin bir pandemiye yakalandığı vurgulandı.

Açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem iş yükü hem de virüse muhatap olma bakımından hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük risk grubunu oluşturduğu belirtildi.

Bu nedenle salgının ilk ayında binlerce sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle tedavi görmek zorunda kaldığı ve onlarcasının da hayatını kaybettiği kaydedildi.

Salgın döneminde de sağlıkta şiddetin devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Kötü yönetilen ‘maske dağıtımı’ süreci eczanelerde şiddete de varan tartışmalara yol açarken, yapısal nedenlerle beklentisi karşılanmayan hasta yakınları hastanelerde karşılarına çıkan hekim ve sağlık çalışanına hakaret ve şiddet göstermeye devam ediyor” denildi.

TTB, “Ne salgın dönemlerinde ne de olağan dönemlerde bize yönelen ve yönelecek olan şiddetin mazur görülmesine, olağanlaştırılmasına tahammülümüz kalmadı” dedi ve şu çağrıyı yaptı:

“Ülkeyi ve sağlık ortamını yönetenlerin ‘Sağlıkta Dönüşüm Programını’ durdurmalarını, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik dil ve söylemlerini değiştirmelerini ve ceza arttıran yeni yasayla birlikte uygulandıklarında ancak sonuç verebilecek olan ‘sağlıkta şiddete sıfır tolerans’ içerikli bütün önerilerimizi dikkate almalarını bekliyoruz.Sağlıkta şiddet son bulsun. Covid-19 salgınını durduracak, sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracağız.”


TTB’den Sağlık Bakanlığı’na 21 soru


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çakıcı’dan Bahçeli ve Erdoğan’a teşekkür mektubu
Sonraki Haber
Kemeraltı, UNESCO Geçici Listesi'ne dahil edildi