Ana SayfaGüncelTTB, Dr. Erdinç Şahin’in ölümünü Sağlık Bakanı’na sordu

TTB, Dr. Erdinç Şahin’in ölümünü Sağlık Bakanı’na sordu

HABER MERKEZİ – TTB, Covid-19 tedavisi gördükten sonra yaşamını yitiren Dr. Erdinç Şahin’in ölümünün “bulaşıcı hastalık-doğal ölüm” şeklinde raporlanmasını Sağlık Bakanlığı’na sordu. “Bakan Bey tanımlamada ‘hiçbir sorun yok’ diyor ama biz katılmıyoruz” denilen açıklamada, “BT’si ve kliniği Covid-19 tanısıyla uyumlu 50 yaşındaki Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedeni sizce nedir?” sorusuna yanıt istendi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Mersin Silifke’de Aile Hekimi olarak görev yapan ve üç gün önce yakalandığı Corona virüsü sonrası yaşamını yitiren Dr. Erdinç Şahin için yazılı açıklama yaptı.

Hayatını kaybeden Şahin’in ölüm raporunda ölüm şeklinin “bulaşıcı hastalık-doğal ölüm” olarak işaretlenmesi hatırlatıldı.

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca’ya seslenilen açıklamada, “Bakan Bey tanımlamada ‘hiçbir sorun yok’ diyor ama biz katılmıyoruz” denildi ve şu sorulara yanıt istendi:

  • Risk grubunda olmayan, herhangi bir kalp ya da solunum sistemi hastalığı taşımayan, BT’si ve kliniği Covid-19 tanısıyla uyumlu 50 yaşındaki Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedeni sizce nedir?
  • Tanıda ve ölüm nedeni belirlenmesinde Covid-19 ya da şüpheli Covis-19 yazılmamasının,  “iş kazası-meslek hastalığının“ belirlenmesinde meslektaşımızda yaratacağı hak kaybını önemsiyor musunuz?
  • Bütün bu verilere bakınca bu akşam açıklanacak Covid-19 nedeniyle vefat edenler arasında hayatını kaybeden meslektaşımızı da sayacak mısınız? Yoksa meslektaşımız Covid-19 salgın süreci ile hiçbir ilgi ve irtibat kurulmadan birçok hasta gibi “viral pnömoniden” vefat etmiş mi sayılacak?
  • PCR testi negatif olup bütün kliniği Covid-19 ile uyumlu olan ve Dr. Erdinç Şahin’de de somut örneğini gördüğümüz bu tabloları görmezden gelmeye ve bu hasta ve vefatları Covid-19 salgın sürecinin bir parçası olarak göstermemeye devam edecek misiniz?
Previous post
HDP: Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşiyoruz
Next post
Tutuklu gazetecilerin 18'er yıla kadar hapsi isteniyor