Ana SayfaGüncelTTB üyesi Yerlikaya: Virüsün Haziran’da kontrol altına alınması gerçekçi değil

TTB üyesi Yerlikaya: Virüsün Haziran’da kontrol altına alınması gerçekçi değil

HABER MERKEZİ – TTB Merkez Konsey Üyesi Yerlikaya, Corona virüsü salgınının Haziran ayında kontrol altına alınacağına yönelik değerlendirmelerin gerçekçi olmadığını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, yaptıkları tüm çağrılara rağmen Sağlık Bakanlığı’nın elindeki verileri meslek odaları ile paylaşmadığını, Türkiye’de genel olarak hastalığın zirveye çıktığını ve vakaların görece azalma trendine girdiği açıklamaların gerçekliğini zaman göstereceğini kaydetti.

MA’dan Lezgin Akdeniz’e konuşan Yerlikaya, salgının Haziran ayında kontrol altına alınacağına ilişkin değerlendirmelerin gerçekçi olmadığını belirtti.

Dr. Yerlikaya, “Virüsün Haziran ayında kontrol altına alınması bu koşullarda bile gerçekçi değildir. Henüz aşısı olmayan, herhangi bir tedavisi bilinmeyen bir enfeksiyon etkeni ile karşı karşıyayız. Toplumun tamamı bulaşıcılığı çok yüksek olan bu enfeksiyona karşı duyarlı durumundadır” dedi.

“Ekonomik ve toplumsal kimi gerekçelerle karantina koşullarının gevşetilmesi durumunda, örneğin 65 yaş üstü insanların dışarı çıkması, fiziksel mesafeye uyulmaması durumlarında yeniden bir alevlenme ve toplum içerisinde hızla enfeksiyonun yayılma olasılığı vardır” uyarısında bulunan Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla bugünden yarına salgının tamamen kontrol altına alınması ve yaşamın olağan eski haline dönmesini beklemek gerçekçi değildir. Veriler sınırlı olmakla birlikte bir süre daha alınan önlemlerin etkinliğine bağlı olarak bu şekilde hastalığın seyretmesini beklemekteyiz.”

Bilim Kurulu üyesi: Mayıs sonu gibi yangın sönecektir

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise Covid-19 salgınının ne zaman biteceğine ilişkin sorulara, “Mayıs sonu gibi yangın sönecektir. Ancak yangını söndürmek yetmez. Soğutma işlemi de yapmak gerekir” dedi.

Ancak Özlü, Ramazanda meydana gelebilecek muhtemel risklerin özellikle önlenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Eğer bunu yapmadan yangın yerini terk ederseniz ikinci bir sıçrama olur ve yeni bir yangın başlar” diye belirtti.


Bilim Kurulu üyesi: Mayıs sonu gibi yangın sönecektir ancak söndürmek yetmez




Önceki Haber
Pentagon elindeki UFO görüntülerini resmen yayımladı
Sonraki Haber
Salgınla mücadele edilirken Afrika'da sıtmadan ölümler artacak