Ana SayfaGüncelTTB’den doktora şiddete tepki: Önlem alınmazsa bu ülkede hekimlik yapılamaz

TTB’den doktora şiddete tepki: Önlem alınmazsa bu ülkede hekimlik yapılamaz

HABER MERKEZİ – Trabzon’da ‘Corona’dan hayatını kaybeden bir hastanın yakınlarının Dr. Esra Ersöz Genç’e saldırmasına ilişkin bir açıklama yapan TTB, “Nereden alındığı bilinmeyen özgüven ve cezasızlıktan alınan cesaret, gerekli yaptırımlara uğramaz, en etkili ağızlardan tutum alınmaz ise bu ülkede hekimlik yapılamaz” dedi.

Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi gören akciğer kanseri ve koronavirüs tanısı konulan bir hastanın hayatını kaybetmesi sonrası, hasta yakınları doktor Esra Ersöz Genç’e saldırdı.

Doktoru oksijen tüpüyle kovalayan saldırganlar, hekim ve sağlık çalışanlarının bile kontrollü ve özel koruyucu ekipmanla girdiği bölgeye, topluca girerek, camlara ve tıbbi cihazlar zarar verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi saldırıyı kınadı.

Sağlık çalışanlarına şiddette gerekli yaptırımların uygulanmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu akıl tutulması, bencillik, nereden alındığı bilinmeyen özgüven ve cezasızlıktan alınan cesaret, gerekli yaptırımlara uğramaz, en etkili ağızlardan tutum alınmaz ise bu ülkede hekimlik yapılamaz, sağlık hizmeti sunulamaz demektir. Sağlıkta şiddet, salgın ortamında sağlıkçılara jest olarak yasa çıkarmakla engellenemez” denildi.

Kararlı ve samimi bir tutum alınması gerektiği vurgulanan açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Net bir siyasi tutum alınmalı, ülkeyi ve sağlık ortamını yönetenler, bu konuyu taktik olarak değil, gerçek ve yaşamsal bir sorun olarak görüp adım atmalıdır. Bizler süslü ceza cezaları değil, caydırıcılığı olan bir işleyiş ve hukuki süreç bekliyoruz. Bu tür saldırganların örnek alınamayacağı, yapanların pişman olacağı tutumlar bekliyoruz.
Kovid-19 ortamında kendisinin ve yakınlarının hayatını da riske alarak, görev yapan genç bir kadın hekime bu saldırının yapılması, Kovid-19 hastalarının tedavi gördüğü bölümde bütün hastaları da riske sokarak baskın yapılabiliyor olması, Kovid-19 salgını sonrasında biz hekimleri ve sağlık çalışanlarını nasıl bir ölümcül tablonun beklediğinin habercisidir.
Öncelikle gerek hekim ve sağlık çalışanlarında yarattıkları fiziksel ve ruhsal travmalar gerek hastaneye ve hastalara verdikleri zarar gerekse de salgın ortamında topluma verecekleri virütik ve kültürel tahribat dikkate alınarak, bu saldırganların etkin biçimde cezai yaptırıma tabi olmalarını bekliyoruz.
Başta Dr. Esra Ersöz Genç olmak üzere Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde görev yapan bütün meslektaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yalnız olmadıklarının ve sağlıkta şiddeti el birliği ile bu ülkenin gündeminden çıkarmamaya kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”



Önceki Haber
İnfaz düzenlemesiyle Soma sanıkları erkenden tahliye olacak
Sonraki Haber
Türk-İş: Corona daha da kötüleştirdi, yoksulluk sınırı 7 bin 732 TL’ye yükseldi