Ana SayfaGüncelTTB’den Koca’ya: Sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle ölmesini istemiyoruz

TTB’den Koca’ya: Sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle ölmesini istemiyoruz

HABER MERKEZİ – Corona virüsü nedeniyle risk altında olan sağlık çalışanları için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderilen yazıda, risk değerlendirmesi yapılması, sağlık çalışanlarının çalışma yer ve saatlerinin buna göre yeniden düzenlenmesi istendi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya risk altındaki sağlık çalışanları konulu bir yazı gönderdi.

Birliğin internet sitesinde “Sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle ölmesini istemiyoruz!” başlığıyla paylaşılan yazıda, risk gruplarında yer alan sağlık çalışanları için hiçbir düzenleme yapılmadığı uyarısında bulunuldu.

COVID-19 pandemisi ile mücadele eden sağlık çalışanlarının korunabilmesi için ivedilikle risk değerlendirmesi yapılması ve sağlık çalışanlarının çalışma yer ve saatlerinin buna göre yeniden düzenlenmesi istendi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman imzalı yazıda, sağlık çalışanlarının güvende tutulması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Yazıda, “Bütün sağlık çalışanları için ivedi olarak risk değerlendirmesi yapılmalı, sağlık çalışanlarının çalışma yerleri ve çalışma saatleri bu risk değerlendirme sonucuna göre yeniden düzenlenmelidir” denildi.

Üç doktor yaşamını yitirdi

11 Mart’ta ilk Corona virüsü vakasının açıklandığı Türkiye’de şu ana dek üç doktor salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Bu doktorlardan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu Covid-19’a karşı mücadele ediyordu.

Ayrıca Prof. Dr. Fevzi Aksoy 29 Mart’ta, Prof. Dr. Feriha Öz de 2 Nisan’da ‘Corona’ nedeniyle yaşamını yitirdi.




Önceki Haber
Piyasada hızla yayılan "nano maske" tehlikesi
Sonraki Haber
“Emekçiler risk altında çalıştırılıyor” diyen BES’ten dört temel talep