Ana SayfaEkonomiTüketici güven endeksi dibe vurdu

Tüketici güven endeksi dibe vurdu

HABER MERKEZİ – Tüketici güven endeksi, Nisan’da bir önceki aya göre yüzde 5,8 oranında azaldı. Bu düşüş oranıyla endeks, veri tarihinin en düşük seviyesine inmiş oldu.

Corona virüsü salgınının ekonomilerde yarattığı tahribat, Nisan dönemi verileriyle birlikte belirginleşmeye başladı.

Salgının olumsuz etkisi, Türkiye’de Nisan ayı tüketici güven endeksine ‘yüzde 6’lık kayıp’ olarak yansıdı.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre bu düşüş oranı, tüketici güven endeksini, veri tarihinin en düşük seviyesine çekmiş oldu.

TÜİK ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 5,8 oranında azalarak 54,9 seviyesine indi.

Endeks, böylece dibe vurmuş oldu. Tüketici güveninde bundan önceki en düşük seviye 2008 krizindeki Kasım ayında görülmüştü.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi de Nisan ayında yüzde 7,8 oranında azalarak 72,5 oldu.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi ise Mart ayında 75,6 iken, Nisan ayında yüzde 1,1 oranında azalarak 74,8 seviyesine geriledi.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin işsiz sayısı beklentisi endeksi Mart ayında 57,6’ydı. Bu endeks, Nisan ayında yüzde 6,7 oranında azalarak 53,8 oldu.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin tasarruf etme ihtimali endeksi de Nisan ayında yüzde 13,1 oranında azalarak 18,4 oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürt Gazeteciler Günü: “Karanlıklara hakikatle ışık olmak”
Sonraki Haber
Nefret saldırıları nedeniyle evine giremeyen trans kadın: Ajda Ender