Ana SayfaKültür-SanatTürkiye sinemasında kadın olmanın hikayesi: “Onun Filmi” erişime açıldı

Türkiye sinemasında kadın olmanın hikayesi: “Onun Filmi” erişime açıldı

HABER MERKEZİ – Su Baloğlu ile Merve Bozcu’nun imzasını taşıyan “Onun Filmi” adlı belgesel, ‘Corona günleri’nde online erişime açılan yapımlardan biri oldu. Belgesel, Türkiye sinemasında kadın olmayı merkezine alıyor.

Corona virüsü salgınının önüne geçebilmek amacıyla evlerde kalarak, fiziksel mesafeyi artırdığımız bu günlerde Su Baloğlu ve Merve Bozcu’nun yazıp, yönettiği “Onun Filmi” de online izlemeye açıldı.

Sinema alanında akademisyenliği seçen Baloğlu ve Bozcu, üniversiteden set ortamına geçerek, sinemacı kadınların film yapım deneyimlerini ve bu süreçte hissettiklerini, verdikleri mücadeleyi ve dünyaya bakış açılarını, kendi yolculuklarıyla birlikte anlatıyor.

Belgesel filmde, “Bir film nasıl yapılır?”, “Nereden başlanır?”, “Yönetmen her şeyi bilmek zorunda mıdır?”, “Tekniği erkekler daha mı iyi bilir?”, “Set çalışanları neden beni değil de görüntü yönetmenini dinliyor?”, “İki kadın yönetmenle çalışmak mı?”, “Yönetmen yardımcım iyi bir yönetmen olmadığımı mı yayıyor?”, “Dünyanın en zor işi karı-koca sette olmak mı?” gibi sorulara yanıt aranıyor.

“Onun Filmi”, cevapları kimi zaman verilen kimi zaman havada asılı bırakılan pek çok soruyla örülü ve 14 yönetmen kadının Türkiye sinemasında kadın olmayı anlattıkları bir dünyanın hikayesi.

Belgesel filmin tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


İlk Kürt süper kahraman filmi “Gênco” ücretsiz izlemeye açıldı

Rûken Tekeş kısa filmi “Hevêrk”i ücretsiz olarak yayınladı

Miyazaki’nin 10 yılına odaklanan belgesel ücretsiz yayınlandı

Emre Yeksan ilk filmi ‘Körfez’i ücretsiz olarak yayınladı

Barış Atay imzalı “Eksik” ve Demet Evgar’lı “Sofra Sırları” ücretsiz yayınlandı

İKSV’den Leyla Gencer anısına bir belgesel

Karınca’dan ‘Corona’ günlerinde kısa film seçkisi




Önceki Haber
Araştırma: Kadına şiddette karantina sürecinde yüzde 28’lik artış var
Sonraki Haber
Agit...