Ana SayfaCezaevleri“Türkiye’de vaka sayısı düşerken cezaevlerinde artıyor”

“Türkiye’de vaka sayısı düşerken cezaevlerinde artıyor”

HABER MERKEZİ – Cezaevlerindeki Covid-19 vakalarının son 15 günde yüzde 606 arttığına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Başka bir ifadeyle Türkiye’de vaka sayısı düşerken, cezaevlerinde artış gözükmektedir” dedi ve acil önlem alınması çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklama ile salgının tehdit ettiği cezaevlerine dikkat çekti.

Cezaevlerinin salgına karşı korumasız olduğunu söyleyen İlgezdi, bu yüzden acil önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün 13 Nisan’da Türkiye genelindeki cezaevlerinde toplam vaka sayısının 17 olduğunu, üç mahkûmun ise virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladığını hatırlatan İlgezdi, “Bakanın ilk açıklamasından 15 gün sonra yani 28 Nisan’da vaka sayısı 120’ye yükselmiştir” dedi.

Bu açıklamaya göre 15 günde yüzde 606 artış olduğunu belirten İlgezdi, “Üstelik bu artışın yaşandığı sürede infaz yasasının kabulü ile birlikte cezaevlerinden yaklaşık 90 bin kişi de tahliye edilmiştir” diye konuştu.

Çocuk ve hasta tutukluların durumuna dikkat çeken İlgezdi, “Cezaevindeki beslenme, barınma ve sağlık hakkından yararlanma olanaklarının yetersiz olduğu düşünüldüğünde, son derece ölümcül olan Covid-19 salgının cezaevleri için büyük risk oluşturduğu ortadadır” dedi.

Cezaevlerinde yaşanan yüzde 606’lık artışın sebeplerinin açıklanmasını isteyen CHP’li vekil, salgının endişe verici bir duruma ulaştığını vurguşayarak, “Başka bir ifadeyle Türkiye’de vaka sayısı düşerken, cezaevlerinde artış gözükmektedir. Salgının bu hızla artması halinde yeni ölümlerin meydana geleceği yadsınamaz bir gerçektir” açıklamasında bulundu.

Hamile, bebekli ve hasta mahkumlar başta olmak üzere olası salgın riskinde can kaybı yaşanmaması için acil önlem alınması gereğinin altını çizen İlgezdi, “Aksi takdirde meydana gelebilecek ölümlerde sorumluluk önlem almayan, almakta geciken veya uyarıları görmezden gelen siyasi ve bürokratik iradenin olacaktır” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara Valiliği'nden 1 Mayıs 'önerisi': 30 Nisan'da kutlayın
Sonraki Haber
Diyanet'in 'nefret hutbesi'ne karşı 22 örgütten ortak bildiri