Ana SayfaKültür-SanatUçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ‘Corona’ nedeniyle online yapılacak

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ‘Corona’ nedeniyle online yapılacak

HABER MERKEZİ – Bu sene “Doğa” temasıyla yapılacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Corona virüsü salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilecek.

Uçan Süpürge Vakfı, 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl Corona virüsü salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilecek.

Bu seneki teması “Doğa” olarak belirlenen festival, 7-14 Mayıs tarihleri arasında Uçan Süpürge Vakfı internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarından online yapılacak.

Vakıf tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu yıl temayı ‘Doğa’ olarak planlamıştık. Ama içinde yaşadığımız günlerde; doğadan, doğayla kurduğumuz ilişkiden bağımsız olmayan bu salgın gündemini tema olarak almaya karar verdik ve temamızı ‘evde kaldık’ olarak değiştirdik. Festivali daha önce planladığımız tarihlerde, 7-14 Mayıs tarihleri arasında Uçan Süpürge Vakfı internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarından online olarak yapıyoruz.
Bütün dünya bir sağlık krizinden geçerken, evde kalmak ilk tedbir oldu. Salgın, sağlık sistemine dair sorunlarla birlikte ekonomik ve toplumsal boyuttaki pek çok sorun yakıcı bir halde gündemimize getirdi. ‘Evde kal’ paylaşımlarını yaparken evde kalmanın yalnızca bireysel önlemlerimizle mümkün olamayacağını biliyoruz. ‘Hayat eve sığar, evde kal’ belki ama işlerine gitmek zorunda olanların kendi olağanüstü hallerini ilan etmeleri mümkün mü? Dünya ilk kez bir krizde değil, ama bu kez hep birlikte kaçıyor, kapanmaya, saklanmaya çalışıyoruz. Apokaliptik filmler, bize buna benzer senaryoları yıllardır gösterir, sinemanın yabancısı değil bu hal, lakin biz alışmakta zorlanıyoruz.
‘Evde kaldık’ demenin deneyimini hep birlikte anlatabilmek, sözü görüntüye de yansıtabilmek için kendi videolarımızla festival filmimizi kendimiz oluşturalım istiyoruz. Adına ne derseniz, ‘Korona günlerinde evde kadın olmak’ da diyebiliriz, ‘Korona günlüğü’ de… Siz de bu filmde olun, festivalde hepimizin filmini gösterelim, hatta bu günleri kadın tarihi sayfalarına ekleyelim.”

Festivale katılmak isteyenler, videolarını [email protected] adresine gönderebilir.




Önceki Haber
Kamplar alarm veriyor, hükümet izliyor: Malakasa kampında virüs vakası
Sonraki Haber
Tutuklu avukatlar Timtik ile Ünsal açlık grevlerini ölüm orucuna dönüştürdü