Ana SayfaGüncelUzmanlardan dezenfektan uyarısı

Uzmanlardan dezenfektan uyarısı

HABER MERKEZİ – Uzmanlar, salgınla birlikte gündelik yaşamın bir parçası haline gelen dezenfektanların yüksek oranda alkol içermesi nedeniyle yanma ve zehirlenmelere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Corona virüsü salgınıyla birlikte gündelik yaşamın bir parçası haline gelen dezenfektanlar fazla ya da yanlış kullanıldığında zarar verebiliyor.

Japonya’dan uzmanlar, dezenfektan kullanımlarına bağlı olarak meydana gelen kazalarda son zamanlarda artış olduğunu bildirdi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre virüsleri etkisiz hale getirmek için kullanılan dezenfektanların yüksek oranda alkol içermelerinden dolayı yanma ve zehirlenmelere yol açabileceğini belirten uzmanlar, özellikle su olduğu düşünülerek içilmesi sonucunda zehirlenmelere neden olabileceği uyarısında bulundu.

Japonya televizyon kanalı NHK, Ulusal Zehirlenmeler Bilgilendirme Merkezi’ne dayandırdığı bir haberinde plastik su şişelerinde muhafaza edilen ve üzerinde herhangi bir uyarı bulunmayan dezenfektanları su zannederek içenlerin sayılarında artış olduğunu duyurdu.

Uzmanlar dezenfektanların özgün kaplarından başka şişelere boşaltılması halinde bu şişelerin üzerine mutlaka içeriğinin yazılmasını tavsiye ediyor.

Ayrıca su şişelerine konulan dezenfektanların buzdolabında saklanmaması ve çocukların erişemeyeceği yerlerde bulundurulması da tavsiyeler arasında.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Buca Kapalı Cezaevi'nde 64 mahpusa daha Corona virüsü bulaştı
Sonraki Haber
Kadına şiddetten tutuklanıp tahliye edilen Müslüm Aslan 9 yaşındaki kızını öldürdü