Ana SayfaDünyaYerli halklar risk altında: Amazon’da ilk yerel ‘Corona’ vakası tespit edildi

Yerli halklar risk altında: Amazon’da ilk yerel ‘Corona’ vakası tespit edildi

HABER MERKEZİ – Amazon ormanlarının derinliklerinde Corona vakası belirlendi. Sağlık uzmanları, salgının Brezilya’da yaşayan 850 bin yerli için son derece ölümcül sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuyor.

Brezilya Sağlık Bakanlığı’nın Amazonlar’daki yerli halkın sağlığından sorumlu kurumu Sesai, yağmur ormanlarının derinliklerinde yerli bir kadında Corona virüsü enfeksiyonu tespit edildiğini açıkladı.

Bu, Brezilya’da 300’den fazla yerli kabile arasında rastlanan ilk yerel vaka oldu.

Önceki hafta aynı bölgede biri doktor dört kişinin testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Son açıklanan vakanın Kokama kabilesine mensup 19 yaşındaki genç yerli bir kadın olup, kendisinin sağlık çalışanı olduğu belirtiliyor. Bu kişinin doktorla temasında virüsü kapmış olabileceğine dikkat çekiliyor.

Kimliği açıklanmayan kadının Amazon kıyısı boyunca birkaç köye uğradığı, ancak dönüşte ateş, boğaz ağrısı ve nefes darlığı şikâyetlerinin baş gösterdiği söyleniyor.

Binlerce yerli risk altında

Sağlık uzmanları, Corona virüsünün Brezilya’da yaşayan 850 bin yerli için son derece ölümcül sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuyor.

Amazonlar’daki yerli nüfus, yüzyıllar boyunca çiçek hastalığı, sıtma ve grip gibi Avrupalılar’ın getirdiği hastalıkların yayılması sonucu büyük ölçüde azalmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Prof. Dr. Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Sonraki Haber
İmamoğlu'ndan Vakıfbank'a: İBB’ye bağışlanan o 900 bin lirayı derhal gönderin