Ana SayfaGüncel15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması

15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması

HABER MERKEZİ – Hükümet tarafından geniş çaplı ‘normalleşme’ sürecinin başlatılacağı açıklanırken, bu hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. 65 yaş ve üstü yurttaşlar ise 31 Mayıs Pazar günü kısıtlı olarak sokağa çıkabilecek.

Türkiye’de yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar gevşetiliyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu plana göre de 1 Haziran’dan itibaren geniş çaplı bir ‘normalleşme’ sürecine giriliyor.

Bu süreç öncesi, yani hafta sonunda 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

29 Mayıs Cuma gecesi saat 24.00 itibarıyla başlayan kısıtlama 31 Mayıs Pazar günü saat 24.00’te sona erecek.

Kısıtlamalar büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Antep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak’ı kapsıyor.

Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında zorunlu ihtiyaçların karşılanması için faaliyet gösterebiliyor.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere servis şeklinde satış da yapabilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Cumartesi ve Pazar günleri lokanta ve restoranlar sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde, eczane, hastane gibi sağlık kuruluşları ile kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gereken kamu kurum ve kuruluşları da açık olacak.

65 yaş üstü Pazar günü dışarıya çıkabilecek

65 yaş ve üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı olanların 31 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sokağa çıkabilecek. İhtiyaç duyulan hallerde refakatçileri de istisna kapsamında.

Kısıtlama sürecinde faaliyet göstermesine izin verilen yerlerde çalışanlar da istisna kapsamında olacak.

İçişleri Bakanlığı’nın “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” ile ilgili genelgesine göre, alınan kararlara uymayanlara idari para cezası verilebilecek ve “Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Batman il binasına baskın: Eşbaşkanlar gözaltında
Sonraki Haber
Dargeçit’te bir mağarada onlarca insana ait kemik bulundu